NSRT op de Kaap: muzikale Koreaanse volkskeuken met Amber Docters van Leeuwen

woensdag 10 juli 2024

€22,50 (excl. service fee)

Agenda

Verhalenhuis Belvédère

Rechthuislaan 1
3072 LB Rotterdam

Voor de vijfde keer keert North Sea Round Town (NSRT) terug naar Verhalenhuis Belvédère voor een bijzondere samenwerking met een avond vol verhalen en muziek. Na het avondvullend programma van afgelopen jaren van Vernon Chatlein (Curaçao), Ronald Snijders (Suriname), Paulo Bouwman (Kaapverdië) en Shishani (Namibië) is het tijd voor de Koreaanse cultuur.

Tijdens NSRT op de Kaap 2024 duiken we in de Koreaanse cultuur. Dit doen we naar aanleiding van de verhalen en muziek van Amber Docters van Leeuwen. Amber werd geadopteerd uit Korea en gebruikte het eten als eerste manier om haar roots te onderzoeken. Door middel van de gerechten en haar verhalen neemt ze ons mee in haar zoektocht. Verwacht bij elke gang een verhaal, aangrijpende muziek.

Amber Docters van Leeuwen
De Nederlandse cellist Amber Docters van Leeuwen begeeft zich op het snijvlak van muziek en theater.  Altijd op zoek naar nieuwe vormen van expressie, werkt Amber samen met kunstenaars uit verschillende disciplines. Van 2007 tot 2014 woonde ze in New York, waar ze tijdens en na haar studie muziek heeft  geschreven en uitgevoerd voor theaterregisseur Bryan Davidson Blue. Deze zijn stukken werden onder andere uitgevoerd in het historische Cherry Lane Theater in New York. Amber heeft muziek gemaakt in verschillende theater producties o.a. Vogels bij ITA en Bambie2197 bij Bambie en haar eigen muziek theater voorstelling, SOLO#1. Ze geeft uitvoeringen van haar eigen muziek voor cello, stem en elektronica, op verscheidene podia in binnen en buitenland, waaronder het Muziekgebouw aan het IJ, Eye en Museum M.

Over Verhalenhuis Belvédère
Verhalenhuis Belvédère zet zich in om via persoonlijke verhalen, kunst en cultuur verbindingen te creëren tussen mensen en de stad. Samen met partners zoals NSRT maken zij deze verhalen toegankelijk voor een breed publiek, wat bijdraagt aan de culturele en maatschappelijke verbinding. Dit doen ze door middel van tentoonstellingen, voorstellingen, ontdekkingstochten, en eet- en ontmoetingsprogramma’s. Hun benadering is altijd gastvrij, positief, persoonlijk en inspirerend.

Video van vorig jaar voor een sfeerimpressie.

foto: Nine Islands

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief