NSRT op de Kaap: muzikale Koreaanse volkskeuken met Amber Docters van Leeuwen

woensdag 10 juli 2024

€22,50 (excl. service fee)

Agenda

Verhalenhuis Belvédère

Rechthuislaan 1
3072 LB Rotterdam

Voor de vijfde keer keert North Sea Round Town (NSRT) terug naar Verhalenhuis Belvédère voor een bijzondere samenwerking met een avond vol verhalen en muziek. Na het avondvullend programma van afgelopen jaren van Vernon Chatlein (Curaçao), Ronald Snijders (Suriname), Paulo Bouwman (Kaapverdië) en Shishani (Namibië) is het tijd voor de Koreaanse cultuur.

Cellist Amber Docters van Leeuwen, neemt je mee op een muziekreis vanuit het weeshuis in Seoul naar haar nieuwe thuis in Nederland, met muziektheater op het grensgebied van performance, concert en beeldend theater. Docters van Leeuwen werd geadopteerd uit Korea en gebruikte het eten als eerste manier om haar roots te onderzoeken. Deze avond word je compleet ondergedompeld in de Koreaanse cultuur, met een diner, soundscapes en muziek. Verwacht bij elke gang een verhaal en aangrijpende performances.

We serveren hierbij een Koreaanse dinermaaltijd uit de Volkskeuken van gastkok Soyeon Ahn. Je kan kiezen voor een vegetarische of niet vegetarische maaltijd. Tickets zijn via deze link verkrijgbaar. 

Docters van Leeuwen: “Op zesjarige leeftijd ging ik vaak mee met mijn moeder, mijn zussen ophalen van het jeugdorkest. Daar zag ik de cello voor het eerst. Toen ik een instrument mocht kiezen om als hobby te leren wist ik het meteen en zonder twijfel koos ik de cello. Ik hield meteen van de klanken die uit het instrument kwamen en kon me volledig verliezen in de zoektocht naar meerdere klanken op het instrument. Altijd op zoek naar sonische kleuren en dat tot en met de dag van vandaag. Ik beschouw geluid als een belangrijk zintuig. Een zintuig die we vaak minder snel betrekken bij belangrijke gebeurtenissen. Het geluid om ons heen van de alledaagse dingen en de alledaagse handelingen, zoals het poetsen van je tanden het openmaken van de deur naar buiten tot en met de wind die om je heen blaast. Het is een onbewuste soundtrack waar we ons in begeven. De bewustwoording van geluid probeer ik te verwerken in mijn muziek. De cello heeft ervoor gezorgd dat ik anders ben gaan luisteren en uiteindelijk ook geleid tot het maken van geluidscomposities.”

Amber Docters van Leeuwen
De Nederlandse cellist Amber Docters van Leeuwen begeeft zich op het snijvlak van muziek en theater.  Altijd op zoek naar nieuwe vormen van expressie, werkt Amber samen met kunstenaars uit verschillende disciplines. Van 2007 tot 2014 woonde ze in New York, waar ze tijdens en na haar studie muziek heeft  geschreven en uitgevoerd voor theaterregisseur Bryan Davidson Blue. Deze zijn stukken werden onder andere uitgevoerd in het historische Cherry Lane Theater in New York. Amber heeft muziek gemaakt in verschillende theater producties o.a. Vogels bij ITA en Bambie2197 bij Bambie en haar eigen muziek theater voorstelling, SOLO#1. Ze geeft uitvoeringen van haar eigen muziek voor cello, stem en elektronica, op verscheidene podia in binnen en buitenland, waaronder het Muziekgebouw aan het IJ, Eye en Museum M.

Over gastkok Soyeon Ahn
Soyeon Ahn is een Rotterdamse eetontwerper geboren in Seoul, Zuid-Korea. Ze maakt en vertelt het liefst verhalen via eten. Haar eetontwerpen zijn unieke belevingen die alle zintuigen en herinneringen willen aanspreken. Haar kookkunst is geïnspireerd op haar familie, in het bijzonder haar oma. Zij leefde samen met een Noord-Koreaanse man die heel zijn leven heimwee bleef houden naar het eten van zijn moeder. Soyeon’s meest recente onderzoek gaat over eetontwerpen met nieuwe smaken maar geïnspireerd op oude tradities, vergeten ingrediënten en veranderende eetgewoonten.

Over Verhalenhuis Belvédère
Verhalenhuis Belvédère zet zich in om via persoonlijke verhalen, kunst en cultuur verbindingen te creëren tussen mensen en de stad. Samen met partners zoals NSRT maken zij deze verhalen toegankelijk voor een breed publiek, wat bijdraagt aan de culturele en maatschappelijke verbinding. Dit doen ze door middel van tentoonstellingen, voorstellingen, ontdekkingstochten, en eet- en ontmoetingsprogramma’s. Hun benadering is altijd gastvrij, positief, persoonlijk en inspirerend.

Video van vorig jaar voor een sfeerimpressie.

foto: Nine Islands

Koop nu je tickets voor dit bijzondere evenement.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief