NSRTxRET Metro Melodies: Bajonet Brass Band

zaterdag 08 juli 2023

Gratis

Agenda

Metrolijn D/E richting Slinge

Stationsplein 1
3013 AJ Rotterdam

Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli barst NN North Sea Jazz Festival los in Ahoy. Om er zeker van te zijn dat de bezoekers van het festival opgewarmd en in de juiste stemming op het festival aankomen, zal een feestelijk muziekkaravaan hen vergezellen in de metro richting het Zuidplein. Ook stappen de musici hier en daar uit om de goede vibes op de stations te verspreiden Extra goed nieuws: iedereen is welkom in de metro, zolang je maar bent ingecheckt!

Bajonet Brass Band is een Rotterdamse muzikale krachtpatser die de geest van New Orleans second line-repertoire doordrenkt met een frisse twist. Met hun opzwepende repertoire en interactieve optredens creëren ze een intieme en vrolijke sfeer die de omgeving overstijgt.

De line-up van koperinstrumenten en krachtige drums verandert elk metrostation in een pulserend feest en nodigt mensen uit om te dansen, mee te zingen en deel uit te maken van een onvergetelijke ervaring. Maak je klaar voor de tweede lijn!

De second line is een paradetraditie uit de Amerikaanse stad New Orleans. De “main line” of “eerste lijn” is het hoofdgedeelte van de parade, oftewel de leden van de SAPC met de paradevergunning en de fanfare. De tweede lijn bestaat uit mensen die de fanfare volgen om van de muziek te genieten, te dansen en zich in te zetten voor de gemeenschap.

Word onderdeel van een bijzonder muziekspektakel en reis mee op metrolijnen D/E richting Slinge. Om er zeker van te zijn dat je de stoet niet mist, kan je het openingsconcert op Rotterdam Centraal bijwonen om 14:30. Vanaf daar wijst de muziek je de weg.

Dit programma wordt gemaakt in samenwerking met de RET en vindt plaats op 7, 8 en 9 juli. Bekijk hier het programma van de andere dagen.

OVpay – makkelijk in- en uitchecken met je betaalpas
OVpay is de nieuwe manier van in- en uitchecken in het OV in Nederland. Je kunt nu ook bij de RET makkelijk in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. Je haalt je betaalpas of creditcard uit je portemonnee en houdt hem tegen de kaartlezer of het poortje aan om in te checken. Bij het uitstappen hou je dezelfde pas (of weer je mobiel) tegen de kaartlezer aan zodat je ook weer goed uitcheckt. Vooraf aanmelden is niet nodig. De betaling gaat automatisch en is de volgende dag te zien in je betaaloverzicht.

Meer info: ret.nl/ovpay

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief