NSRTxRET Metro Melodies: July-Ripa Bloco

zondag 09 juli 2023

Gratis

Agenda

Metrolijn D/E richting Slinge

Stationsplein 1
3013 AJ Rotterdam

Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli barst NN North Sea Jazz Festival los in Ahoy. Om er zeker van te zijn dat de bezoekers van het festival opgewarmd en in de juiste stemming op het festival aankomen, zal een feestelijk muziekkaravaan hen vergezellen in de metro richting het Zuidplein. Ook stappen de musici hier en daar uit om de goede vibes op de stations te verspreiden Extra goed nieuws: iedereen is welkom in de metro, zolang je maar bent ingecheckt!

Het bloquinho van Ripa na Tulipa is een paradegroep die de carnavalscultuur van Latijns-Amerika omarmt. Een ervaring die je meeneemt naar de straten van Cuba of Brazilië, in het repertoire vind je een oneindig aantal stijlen om je te laten dansen over het perron of in de metro. Samba, frevo, forró, conga, merengue, guaguanco, stilzitten niet mogelijk!

Word onderdeel van een bijzonder muziekspektakel en reis mee op metrolijnen D/E richting Slinge. Om er zeker van te zijn dat je de stoet niet mist, kan je het openingsconcert op Rotterdam Centraal bijwonen om 14:30. Vanaf daar wijst de muziek je de weg.

Dit programma wordt gemaakt in samenwerking met de RET en vindt plaats op 7, 8 en 9 juli. Bekijk hier het programma van de andere dagen.

OVpay – makkelijk in- en uitchecken met je betaalpas
OVpay is de nieuwe manier van in- en uitchecken in het OV in Nederland. Je kunt nu ook bij de RET makkelijk in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. Je haalt je betaalpas of creditcard uit je portemonnee en houdt hem tegen de kaartlezer of het poortje aan om in te checken. Bij het uitstappen hou je dezelfde pas (of weer je mobiel) tegen de kaartlezer aan zodat je ook weer goed uitcheckt. Vooraf aanmelden is niet nodig. De betaling gaat automatisch en is de volgende dag te zien in je betaaloverzicht.

Meer info: ret.nl/ovpay

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief