Open Air Film: Devil’s Pie (D’Angelo)

vrijdag 30 juni 2023

v.a. €13

Agenda

Garden of BIRD

Raampoortstraat 24
3032ah Rotterdam

Op vrijdag 30 juni organiseert BIRD, in samenwerking met Black Soil Film Festival een serie muziekdocumentaires in de voortuin Garden of BIRD. Ze trappen af met de documentaire Devil’s Pie over supersoulster D’Angelo.

D’Angelo was aan het begin van het millennium een van ’s werelds meestbelovende en -geroemde artiesten. Jarenlang is hij verdwenen uit de muziekscene, tot nu. In de documentaire Devil’s Pie: D’Angelo volgt de Nederlandse documentairemaker Carine Bijlsma D’Angelo tijdens de tournee van zijn album Black Messiah. Dit album was zijn eerste album in 14 jaar (na Voodoo uit 2000). In de tijd tussen de twee albums raakte hij in een spirituele crisis door zijn status als superster, wat zich uitte in meerdere tragedies en keerpunten in zijn leven.

Bijlsma duikt in de wereld van de muzieklegende en komt via interviews met D’Angelo, grote namen als Questlove, Pino Palladino, Alan Leeds (voormalig tourmanager van Prince en James Brown) en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal, er langzaam achter wie D’Angelo eigenlijk is. Zij neemt je mee in zijn innerlijke strijd tussen zijn afkomst uit het arme Virginia, waar hij opgroeide in de kerk van zijn grootouders, de verleidingen van de muziekindustrie en de macht die de muziek met zich mee brengt. Wat volgt is een spiritueel en bijzonder levensverhaal van een muzikaal genie die toevallig ook een wereldster is.

Kaarten voor deze filmavond in de buitenlucht zijn nu te koop.

Meld je aan voor de nieuwsbrief