Lunchconcert: Hayo Boerema & Sanem Kalfa (Artist in Focus 2023)

dinsdag 27 juni 2023

Gratis

Agenda

Laurenskerk

Grotekerkplein 27
3011 GC Rotterdam

Op dinsdag 27 juni ontmoeten vocalist Sanem Kalfa (NSRT Artist in Focus 2023) en organist Hayo Boerema elkaar voor het eerst onder het gewelfde plafond van de Laurenskerk. Kalfa’s gelaagde vocalen dansen moeiteloos over het warme bad van geluid dat uit het imposante orgel van de kerk klinkt. De Laurenskerk is op deze middag de perfecte plek voor een alternatieve lunchactiviteit. Droom weg bij deze muzikale ontmoeting.

Over de artiesten
Sanem Kalfa verenigt haar achtergrond als cellospeler en haar uitgebreide vocabulaire die ze door de jaren heeft ontwikkeld als vocalist en improvisator. Het resultaat is een uniek geluid dat alle diversiteit van Kalfa’s muzikale visie tot uitdrukking brengt. Kalfa werkt samen met George Dumitriu, Teis Semey, Tineke Postma en vele anderen. In haar zangcarrière won ze verschillende prijzen, waaronder de 1e Prijs Shure Montreux Jazz Vocal Competition voorgezeten door Quincy Jones. In 2023 is Sanem Kalfa North Sea Round Town ‘Artist in Focus’.

Hayo Boerema is sinds 2005 de organist-titulair van de Laurenskerk. Met zijn eigen geluid en nieuwsgierigheid differentieert Boerema zich als een toonaangevende muzikant in de creatieve Rotterdamse muziekscene. De organist is regelmatig met een award onderscheiden en weet samenwerkingen met verschillende musici in uiteenlopende genres feilloos uit te voeren.

Over de serie
In de Laurenskerk is van mei tot en met september 2023 bijna elke dinsdag een gratis orgelpauzeconcert te bezoeken. De concerten worden gegeven door zowel orgelstudenten als organisten uit Rotterdam en omstreken. Elke dinsdag van 12:45-13:15. Collecte na afloop.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief