Residency & Try-out: Sanem Kalfa Sanem Kalfa Televizyon / Space is the Place Project (Artist in Focus, Amsterdam)

donderdag 06 april 2023

V.a. €10

Agenda

De Ruimte

Distelweg 83
1031HD Amsterdam

Begin april is Sanem Kalfa (NSRT Artist in Focus 2023) te gast bij Space is the Place voor een driedaagse residentie in Amsterdam. Samen met de in Nederland gevestigde Poolse pianiste/synth-speler Marta Warelis, Noorse bassist Ingebrigt Håker Flaten en Spaanse drummer Nasim López-Palacios Navarro (gevestigd in Nederland) zal Kalfa gedurende deze dagen verkennen en musiceren.

Kalfa licht alvast een tipje van de sluier op over de sound: “De muziek is geïnspireerd op waar ik naar luisterde toen ik opgroeide. Dat is Turkse pop/rock, traditionele muziek van de radio van mijn vader, muziek met Europese invloeden uit Turkse films en misschien ook de zondagse rituelen op tv met Turkse klassieke muziek. Die elementen vallen misschien niet zo op, maar ik weet zeker dat ze het geheel mooi zullen kleuren. De muziek zal voornamelijk geïmproviseerd zijn met de elementen en de rijkdom van deze smaken”.

Deze musici behoren tot de meest opmerkelijke stemmen uit de internationale jazzscene. De residentie vindt plaats op 4,5 en 6 april. Op 6 april kan je ook alvast proeven van een try-out in De Ruimte in Amsterdam. Tijdens North Sea Round Town beleeft het project haar première in WORM op woensdag 28 juni.

Over SITP
Space is the Place (SITP) organiseert een vooruitstrevende en avontuurlijke concertserie. Met De Ruimte (Amsterdam) als thuisbasis biedt SITP een creatieve broedplaats om de meer experimentele jazz en geïmproviseerde muziek te stimuleren, ook door genres en disciplines te kruisen. In 2023 is het project SITProductiehuis van start gegaan, dat verschillende musici ondersteunt met frisse, bruggenbouwende projecten.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief