Rotterdam International Choir in Boijmans van Beuningen

zondag 30 juni 2024

Divers

Agenda

Museum Boijmans van Beuningen is tijdelijk open voor publiek. Dit is een speciale gelegenheid, omdat het museum een aantal jaren gesloten is geweest en nog een aantal jaren gesloten zal blijven vanwege verbouwing. Batavier Bibi Milanese heeft speciaal voor deze gelegenheid  een compositie van de kunstenaar en componist Rory Pilgrim opgenomen met het Rotterdam International Choir (RICH), een amateurkoor dat zij leidt en dirigeert. De video-opname is gedurende de hele openingsperiode te zien als installatie in het museum.

Batavier Bibi Milanese is een zangeres, componist en performer. Ze werd geboren in 1995 in Treviso (Italië) en is al op 9-jarige leeftijd begonnen met muziek maken. Ze studeerde aan het Conservatorium van Vicenza en verhuisde daarna naar Rotterdam, waar ze onlangs haar Master in jazz zang en jazz compositie bij Codarts heeft afgerond. Sinds 2021 is zij Batavier; het Batavierhuis is een onafhankelijke makerspace en broedplaats voor (jonge) ondernemende kunstenaars met als doel Rotterdams talent verder te laten ontwikkelen en het culturele (muziek)leven van Rotterdam te verrijken.

Over Snakken naar Boijmans
Als bezoeker kun je – nu het museum een bouwplaats is – zelfstandig een uitgestippelde route lopen, waarop je kunst uit de collectie van Boijmans Van Beuningen kunt bewonderen. De route van Snakken naar Boijmans Bouwplaats kunsttoer is eenrichting. Je hebt hier een ticket voor nodig. Er zijn diverse tijdslots.

Meld je aan voor de nieuwsbrief