Sanem Kalfa & Peter Somuah: ‘First Meeting’ (Artist in Focus 2023)

vrijdag 30 juni 2023

Gratis

Agenda

De Machinist

Willem Buytewechstraat 45
3024BK Rotterdam

Sanem Kalfa (Artist in Focus 2023) en Peter Somuah ontmoeten elkaar voor het eerst in een intieme duovoorstelling die het onbekende tussen de twee veelzijdige muzikanten onderzoekt. De kruisbestuiving van verschillende genres op het snijvlak van jazz, funk, Afrikaanse muziek, Turkse invloeden en improv belooft een meeslepende performance te worden in De Machinist op vrijdag 30 juni.

Over de artiesten
Sanem Kalfa verenigt zowel haar achtergrond als cellospeler – het instrument waarmee Sanem haar muzikale opleiding begon – als het uitgebreide vocabulaire dat ze door de jaren heen ontwikkelde als vocalist en improvisator. Het resultaat is een uniek geluid dat alle diversiteit van Kalfa’s muzikale visie tot uitdrukking brengt. Kalfa staat bekend om haar breed ontwikkelde stem, vocale technieken en zang in combinatie met een krachtige mix van emoties. In haar zangcarrière won ze verschillende prijzen, waaronder de 1e Prijs Shure Montreux Jazz Vocal Competition voorgezeten door Quincy Jones. In 2023 is Sanem Kalfa North Sea Round Town ‘Artist in Focus’.

In 2021 won Peter Somuah de Erasmus Jazz Prijs voor veelbelovend jong talent, het jaar erop sleepte hij een Edison Jazz/World binnen én speelde de trompettist op NN North Sea Jazz Festival. De jonge Ghanese trompettist valt altijd op met zijn prachtige melancholieke en warme klank. In zijn composities verkent Somuah de grenzen tussen jazz, funk en traditionele Ghanese muziek, besprenkeld met een vleugje elektronische muziek. Ook inspiratiebronnen Freddie Hubbard, Roy Hargrove en zijn muzikale mentor Miles Davis zijn terug te horen in zijn spel.

Dit concert is gratis te bezoeken. Het eerste weekend van juli staat volledig in het teken van live muziek bij De Machinist met op zaterdag 1 juli het wervelende trio ‘Ton Petit’ van Anton Goudsmit en op zondag 2 juli de energieke free jazz van kwartet Nefertiti.

Meld je aan voor de nieuwsbrief