ROOF-A: Sanem Kalfa (solo) + Art Tour

donderdag 30 juni 2022

Gratis

Agenda

ROOF-A

Westplein 9b
3016 BM Rotterdam

Deuren open | 19:00
Tour door tentoonstelling en Rooftop-installatie Atelier Van Lieshout | 19:00 – 20:00
Performance Sanem Kalfa | 20:00 – 20:45

Het soloproject van Sanem Kalfa is een intieme en subtiele expressie van geluiden gecreëerd met cello, ukelele, stem en elektronica. Ze gebruikt looping op een ongebruikelijke manier: in plaats van duidelijke herhalingen te bouwen, creëert ze lagen met verschillende texturen, met behulp van live-opnames van haar cello en haar stem. De stem neemt een aantal verschillende rollen aan zoals het vertellen van verhalen, het zingen van teksten en instrumentale zang.

Over Sanem Kalfa
Sanem Kalfa verenigt zowel haar achtergrond als cellospeler – het instrument waarmee Sanem haar muzikale opleiding begon – als het uitgebreide vocabulaire die ze door de jaren heen ontwikkelde als vocalist en improvisator. Het resultaat is een uniek geluid dat alle diversiteit van Kalfa’s muzikale visie tot uitdrukking brengt. Sanem Kalfa staat bekend om haar breed ontwikkelde stem, haar zangcombinatie tot een krachtige mix van emoties. In haar zangcarrière won ze verschillende prijzen, waaronder de 1e Prijs Shure Montreux Jazz Vocal Competition voorgezeten door Quincy Jones.

Over ROOF-A
Met de hoofdletter A van Art is ROOF-A een internationale ontmoetingsplek: een onderdak, kruispunt en vertrekpunt voor kunstenaars en fotografen, verzamelaars, publiek en iedereen die verder maar nieuwsgierig is naar een wereld vol verbeelding. De tour zoomt in op de crossovers in de multidisciplinaire programmering. We verrijken je komst met de verhalen en beelden die te zien zijn. Ook de prachtige industriële locatie is een ontdekking op zichzelf. Uitgelichte tentoonstellingen zijn Herengracht (Hans Broek), untangled Tales (Michelle Piergoelam), en Rooftop installatie Atelier Van Lieshout

De performance en rondleiding bij ROOF-A is gratis toegankelijk, incl. drankje.

Meld je aan voor de nieuwsbrief