De Grootste Stoelendans op Livemuziek, gratis aanmelden! (NSRT x De Buurtcamping)

zaterdag 15 juli 2023

Gratis (Meld je aan!)

Agenda

Dakpark

Vierhavensstraat 79
3029 BB Rotterdam

North Sea Round Town gaat weer los! Samen met Buurtcamping BoTu in de wijk Bospolder-Tussendijken luiden we op zaterdag 15 juli de zomervakantie in met de Grootste Stoelendans op Livemuziek, met honderden stoelen. Er is geen betere plek om buurtbewoners in de grote stad dichter bij elkaar te brengen met sport, spel en muziek. Iedereen is welkom, doe jij mee?

Iedereen, van jong tot oud, is uitgenodigd om mee te doen aan dit spannende evenement. Kom met vrienden, familie, buren en doe gezellig mee. Er zijn mooie prijzen te winnen! De hoofdprijs is een rondvlucht met een vliegtuig boven Rotterdam voor drie personen, dan beleef je jouw stad vanuit de lucht. Maar daar moet je wel eerst iets voor doen!

De Stoelendans wordt muzikaal live begeleid door de Nazaten, een feestelijke Surinaams & Nederlandse groep waarbij dansbaarheid voorop staat. Alles komt voorbij, van Surinaamse kaseko, jazz, Antilliaanse walsen, fado, klezmer, Europese fanfaremuziek, mardi grass, calypso en meer.

Bandleider: Keimpe de Jong, Ceremoniemeester: Yorick Heerkens.

Informatie
Datum: Zaterdag 15 juli
Tijd: Inloop 12.45 uur, start 13.30 uur, einde 15.00 uur
Locatie: Dakpark BoTu, ter hoogte van Restaurant Dakpark (Vierhavensstraat 79), fontein-zijde

Aanmelden
Iedereen die zich voor zaterdag 15 juli 11:00 online heeft aangemeld, heeft diens tickets in de inbox van het opgegeven e-mailadres ontvangen. Online aanmelden is niet meer mogelijk, maar gelukkig kan je ook op de bonnefooi naar het Dakpark komen en je ter plekke melden. 

Entree: Doe gratis mee of doneer een bedrag, met elk bedrag zijn we blij en dat bepaal jij helemaal zelf.

Tickets & aankomst

1. Download je kaartjes via de onderstaande button.
2. Tussen 12:45 en 13:30 laat je je tickets scannen bij de entree. De entree bevindt zich naast de Dakparkfonteinen. Houd je tickets op je telefoon bij de hand wanneer je de entree nadert en zet je helderheid op de hoogste stand. Let op: wegens het grote aantal verwachte stoelendansers raden we aan om tussen 12:45 en 13:15 binnen te zijn.
3. Wanneer de tickets zijn gescand, zoek je een mooi geluksstoeltje uit om het spel mee te starten.
4. Om stipt 13:30 begint de eerste ronde.
5. Dansen maar!

Route

  • De Grootste Stoelendans op Livemuziek is op het Dakpark in Rotterdam-West. Navigeer naar Vierhavensstraat 79. De entree is naast de Dakparkfonteinen.
  • We raden iedereen aan met het openbaar vervoer of op de fiets komen.
  • De dichtstbijzijnde OV-haltes zijn: metrostation Marconiplein met metrolijnen A/B/C (5 min loopafstand), tramhalte Marconiplein met tramlijn 4 (5 min loopafstand) of tramhalte Schiemond met tramlijn 8 (10 min loopafstand). Meer info over de dienstregeling via RET.
  • Kom je toch met de auto? Parkeer dan in Bigshops Parkeerboulevard.

Het toegestaan je eigen verfrissende drankje mee te nemen op het speelterrein. Stay hydrated!

Hoe gaat het spel?
1. Iedereen zit op een stoel
2. De muziek start
3. Iedereen danst langs de stoelen
4. We halen een paar stoelen weg
5. De muziek stopt
6. Iedereen moet gaan zitten
7. Wie geen stoel meer vindt, valt af en gaat naar de kant
8. Het spel wordt elke keer herhaald
9. Totdat er nog maar één stoel en deelnemer overblijft
10. En dat is de winnaar!

North Sea Round Town is hét jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz, dat met meer dan 350 concerten door Rotterdam trekt. Ontdek de beste jazz, soul, r&b, funk, impro, electronic, hip-hop, en pop op 125 verschillende locaties in alle wijken van de stad. De 18e editie van North Sea Round Town is er dit jaar van 22 juni t/m 9 juli.

Buurtcamping BoTu strijkt van 7 t/m 9 juli neer op het Dakpark in Rotterdam West, dit is dé plek waar buurtbewoners hun tentje kunnen opzetten en heerlijk kunnen ontspannen. Ook zijn er veel leuke activiteiten op het gebied van natuur, cultuur, sport, en livemuziek!

Beide organisatie slaan de handen ineen voor een grande finale op 15 juli met de Grootste Stoelendans op Livemuziek!

Vrijwilligers
We zijn op zoek naar enthousiaste meehelpers voor zowel de Buurtcamping als de Stoelendans. Ben jij een meester in het maken van kampvuren, een expert in het opzetten van tenten, verwelkom je graag gasten of wil je als runner stoelen weghalen? Meld je aan via aanmelden@northsearoundtown.nl

Foto: Stoelendans 2022, door Maarten Laupman, filmpje: Hielke Grootendorst

Onder de noemer Welkom in de Wijk highlight North Sea Round Town een serie festivals of programma’s waar samenkomen met de wijk in één groot buurtfeest centraal staat. Bezoek deze gratis festivals om kennis te maken met een stukje Rotterdam dat je wellicht nog niet zo goed kent. Klik hier om andere Welkom in de Wijk-programma’s te ontdekken.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief