Teis Semey: Midnight Mess (Artist in Focus) – Première

vrijdag 01 juli 2022

€10,00 - €15,00 (excl. service fee)

Agenda

Laurenskerk

Grotekerkplein 27
3011GC Rotterdam

Deuren open | 20:15
Openingsconcert met Damaris | 21:00 – 21:30
Intermezzo met rode wijn & brood | 21:30 – 22:00
Hoofdconcert | 22:00 – 00:00

Midnight Mess is een gloednieuw werk van onze Artist in Focus Teis Semey, ontwikkeld i.s.m. North Sea Round Town. Samen met Kit Downes (BBC Jazz Award, ECM Records) op orgel en een vierkoppig koor bestaande uit Marta Arpini, Fuensanta Mendez, Sanem Kalfa, Liva Dumpe, betreedt Semey op vrijdag 1 juli de Laurenskerk.

De performance bestaat uit diverse lagen. Zo staat enerzijds letterlijk de middernachtmis centraal, wat het sublieme en verlichtende symboliseert. Semey laat zich hierbij inspireren door de verstilde klanken en spirituele koralen van componist Arvo Pärt. Hij vertelt: “de nacht staat voor de donkere wereld waarin we leven, maar als een nieuwe ochtend zich aandient is er weer licht en hoop”. Midnight Mess is een vrijzinnige duik in etherische schoonheid waar jazz-, pop- en kerk invloeden elkaar treffen.

De bezetting is ook opvallend en bestaat uit internationale musici. Zo speelt de Britse Kit Downes (BBC Jazz Award, ECM Records, red.) mee op orgel, die met zijn spel een prachtig kosmisch gevoel van saamhorigheid creëert. Het solidaire gaat in deze tijd soms verloren in de waan van de dag, dus wil Semey dit graag laten terugkomen in Midnight Mess. Daarnaast is een vierkoppig koor te horen van hele verschillende zangeressen: Marta Arpini uit Italië, Fuensanta Mendez uit Mexico, Sanem Kalfa uit Turkije en Līva Dumpe uit Letland. Samen met woordkunstenaar Damaris zal Semey de avond openen middels een kruisbestuiving tussen gitaar en tekst, een samenwerking die tot stand kwam tijden het eerste North Sea Round Town Lab.

De mix van al deze elementen in combinatie met Semey’s Deense folkroots en improvisatie met nadruk op emotionele beleving, maken Midnight Mess een unieke beleving. De collectieve kracht van de muziek is sterk en wordt zo toegankelijk voor iedereen.

Tickets zijn nu te koop.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief