Teis Semey Super Deluxe Orchestra + Midnight Mess

zaterdag 10 september 2022

€16 - €19

Agenda

BIMHUIS

Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam

Op zaterdag 10 september staat North Sea Round Town Artist in Focus 2022, gitarist Teis Semey in het Amsterdamse BIMHUIS. Na eerder succes met zijn Quintet en het duo Raw Fish met Giovanni Iacovella is het nu tijd voor een groter, ambitieuzer project als componist/bandleider: Teis Semey’s Super Extra Deluxe Orchestra. Dit collectief, wat deze avond haar debuut maakt, bestaat uit de beste jonge improvisatoren van Nederland. Zij schijnen nieuw licht op de avant-gardemuziek, geïnspireerd door Balkan en Scandinavische folk.

Midnight Mess
Naast het debuut van dit knallende collectief zal Semey ook Midnight Mess uitvoeren, dat geschreven is voor en in première ging op North Sea Round Town 2022. De performance wordt gevormd door Semey op gitaar, orgel en een koor bestaande uit Marta Arpini, Fuensanta, Sanem Kalfa en Liva Dumpe. Ervaar de vrijzinnige duik in etherische schoonheid waar jazz-, pop- en kerkinvloeden elkaar treffen.

De performance bestaat uit diverse lagen. Zo staat enerzijds letterlijk de middernachtmis centraal, wat het sublieme en verlichtende symboliseert. Semey laat zich hierbij inspireren door de verstilde klanken en spirituele koralen van componist Arvo Pärt. Hij vertelt: “de nacht staat voor de donkere wereld waarin we leven, maar als een nieuwe ochtend zich aandient is er weer licht en hoop”. De mix van al deze elementen in combinatie met Semey’s Deense folkroots en improvisatie met nadruk op emotionele beleving, maken Midnight Mess een unieke beleving.

Op deze wervelende avond serveert de gitarist je twee kraakverse projecten. Tickets zijn nu te koop.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief