The Culture Connect x IT’S ON x North Sea Round Town (vr 10 sept)

vrijdag 10 september 2021

€2,50 (incl. welkomstdrankje)

Agenda

Theater Zuidplein

Gooilandsingel 95
3083 DP Rotterdam

Voor zolang de Covid-19 pandemie heerst, houdt North Sea Round Town zich aan de adviezen van het RIVM en regels vanuit Rijksoverheid. Dit vragen wij ook van onze locatie-partners. De veiligheidsmaatregelen veranderen constant, wat gevolgen kan hebben voor dit evenement. Check regelmatig onze agenda of website voor de laatste updates, of bekijk hier de algemene regelgeving rondom culturele evenementen vanuit de Nederlandse overheid.

The Culture Connect is een avond in Theater Zuidplein waar dans, live muziek, culturele verhalen en spoken word/storytelling samenkomen. Deze avond is een dansconcours waarbij de winnaar een mooie prijs van €1000,- wint. ‘THE CULTURE CONNECT X IT’S ON X NSRT‘ is een een samenwerking tussen stichting Connecting the Culture, North Sea Round Town en House of Urban Arts.

In deze laatste editie zien we acht dansers van verschillende achtergronden die in de eerste ronde een showcase geven waarin ze hun eigen culturele dans laten zien. Suriname, Spanje, Indonesië, Turkije, Iran, India, China en Chili komen deze avond op het toneel.

In de tweede ronde ontmoeten de dansers een voor hun nog onbekende (muziek)cultuur en worden ze gevraagd om dit te combineren met hun eigen danstaal. Door de live ritmes van de nieuwe cultuur en de basis van de dansvorm daarvan te adopteren in de eigen repertoire, ontstaat een unieke performance. Een mooi voorbeeld hiervan is een Afrikaanse danser die Kathak-bewegingen verenigt terwijl hij/zij/hen danst op de live Indiase tabla!

In de derde ronde komen alle dansers samen in een West-Afrikaanse sabar-cirkel waarin zes djembé-spelers opzwepende ritmes spelen. In deze laatste ronde volgen de muzikanten de dansers, in plaats van ondersom. De sabar geeft de dansers de bijzondere mogelijkheid om een eigen muzikale wereld te scheppen door de muziek te sturen met het lichaam.

De avond wordt begeleid door DJ Lucas Benjamin, en beoordeeld door een professioneel panel van vier juryleden. De jury zal zelf ook een showcase geven in hun eigen culturele dansstijl op live muziek. De jury bestaat uit:

Indu Pandey – Indiase klassieke dans
Johnny Rama Hernandez – Salsa
Recab Mwesigye – Traditioneel Oegandese dans
Julianna Casabillis – Tribal Fusion 

Op 10 september praat Jiv the Chief de avond aan elkaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief