‘Utopia’ met o.a. My Strings Trio met Karin van Dijk & Florine Joosse (Stichting My Breath My Music)

zondag 26 maart 2023

v.a. €10

Agenda

MAAS

Sint-Jobsweg 3
3024EH Rotterdam

De samenwerking tussen Stichting My Breath My Music en North Sea Round Town gaat door!

In 2021 ontstond een vruchtbare samenwerking tussen een aantal musici van Stichting My Breath My Music en altvioliste Yanna Pelser. Na een eerste coachingstraject en prachtige eindpresentatie met zangeres Florine Joosse, zette het project in 2022 een volgende stap door de formatie uit te breiden met Magic Flute-speler Karin van Dijk. De ongewone instrumentatie van deze groep (Magic Flute, zang, altviool, elektrische gitaar en percussie) maakte het mogelijk om een magische klankwereld te scheppen.

Als onderdeel van concertreeks ‘Utopia’ zal het vijftal terugkeren op de bühne. Daarnaast staan The Bridge (de huisband van Stichting My Breath My Music), een talk en concert van gitarist Willem Philipsen (ex-Postmen) en zanger Guus Bok, en Rotterdams koor Papaya op het programma.

De meeslepende muziekmiddagen vinden plaats bij theater MAAS op zondag 29 januari en zondag 26 maart.

Meer over dit project
Stichting My Breath My Music laat zien dat muziek maken geen grenzen kent en met een ernstig lichamelijke beperking vorm kan worden gegeven aan de liefde en de passie voor muziek. Yanna Pelser (alt violist, vocalist, componist) verzorgt op verzoek van North Sea Round Town een coachingstraject voor lichamelijk gehandicapte bandleden van De Bridge, de huisband van My Breath My Music. Pelser is de eerste persoon in Nederland die de master ‘Teachers Training Resonanzlehre, Musikphysiologie für Musiker’ heeft behaald. Met haar expertise zet zij de musici in hun eigen kracht.

Karin van Dijk speelt de Magic Flute, een blaasinstrument dat door Stichting My Breath My Music ontwikkeld is voor mensen met een lichamelijke beperking. Tijdens het coachingstraject heeft zij met Pelser de Magic Flute nog eens flink onder de loep genomen om de mogelijkheden van haar spel verder uit te diepen. Samen met bevlogen zangeres Florine Joosse, die in 2021 door Pelser werd gecoacht, ontdekt het kwintet al improviserend nieuwe klanken.

Naast optredens in MAAS (eind 2021) en de Doopsgezinde Kerk, ging het project in het najaar van 2022 de grens over naar Dortmund, om Europa InTakt te openen. Europa InTakt is een uitwisseling van muziekensembles waarin mensen met en zonder handicap artistiek samenwerken.

‘Utopia’ is een programma van Stichting My Breath My Music en komt tot stand in samenwerking met North Sea Round Town en Rijndam Revalidatie en is mogelijk dankzij een bijdrage van Gemeente Rotterdam, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Elise Mathilde Fonds en Volkskracht.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief