UTOPIA – My Breath My Music, LantarenVenster

maandag 02 oktober 2023

Tickets via LantarenVenster

Agenda

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996
3072 MD Rotterdam

De Bridge is de talentvolle huisband van Stichting My Breath My Music, die kinderen en jong volwassenen met een zware lichamelijke beperking de mogelijkheid geeft om muziek te maken. Bandleider Ruud van der Wel ontwikkelde zelf diverse instrumenten die de jongeren ondanks hun handicap kunnen bespelen. Zoals de Magic Flute; een instrument dat muzikanten met een beperkte handfunctie door bijvoorbeeld een spierziekte kunnen bespelen en waarmee zij meteen hun ademhaling trainen.

In LantarenVenster spelen zij nu hun show ´Utopia´. Muzikanten en publiek, iedereen leeft deze avond in Utopia: een maatschappij waarin gelijkwaardigheid hoog in het vaandel staat en waar iedereen zijn steentje bijdraagt.

Een optreden van De Bridge is altijd swingend en inspirerend. Het repertoire van de band is breed. Tijdens het optreden komen de talenten van de instrumentalisten en hun zangeres mooi samen. Meezingen is ook zeker niet verboden!

Tijdens het optreden op maandag 2 oktober zijn diverse gastartiesten aanwezig. Zo spelen diverse kinderen en jongeren die via Stichting My Breath My Music een instrument bespelen een nummer. Ook Willem Phillipsen, Guus Bok, FAÏS, Margot, Quezaida, Marije van Rijn en Yana Pelser is met haar My Strings Trio op het podium te bewonderen. Van Rijn en Pelser zijn door NSRT aangetrokken als coaches van een bijzonder traject.

Met de samenwerking tussen North Sea Round Town (NSRT) en de Bridge wordt elk jaar een droom verwezenlijkt van jonge musici met een lichamelijke beperking. In 2023 kreeg Dilayla Kars, die vanwege haar spierziekte op een aangepast keyboard speelt, de kans om een eigen compositie op het podium te brengen. In 2022 schreef Florine Joose een eigen song en in 2021 leerde Karin van Dijk (Magic Flute) improviseren. Inmiddels worden de resultaten op podia in binnen- en buitenland gepresenteerd en heeft zich rondom van Dijk een ensemble gevormd: My Strings Trio. NSRT-Coaches: Yanna Pelser, componist, songwriter, altviolist, (2021, 2022), Marije van Rijn, songwriter, pianist, zangeres (2023).

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief