Workshop Stichting Criminal Minded met Rivelino Rigters en Shirma Rouse

zaterdag 11 juni 2022

Agenda

We zijn trots een bijzonder sociaal-maatschappelijk project te presenteren dat door North Sea Round Town gesteund wordt. In dit programma geeft Rivelino Rigters, rapper en directeur van stichting Criminal Minded, samen met zangeres Shirma Rouse schrijf- en rapworkshops aan jong gedetineerden.

Shirma en Rivelino gingen eerder in 2021 meermaals langs in een jeugdgevangenis, waar ze met verschillende groepen jongeren aan de slag gingen. In juni gaat het tweetal terug voor een nieuwe workshop. Op deze dag leren de jongens zichzelf te uiten op een creatieve manier, hun verhalen op papier te zetten en te vertalen naar muziek. Door middel van storytelling wordt aandacht besteed aan het vastleggen van ervaringen van de jongeren, die vervolgens met een mobiele studio worden vastgelegd. De muzikale sessies zijn tevens een vruchtbare grond voor eerlijke, open gesprekken.

Om de anonimiteit van de jongeren ten alle tijde te waarborgen, maken we geen (geluids)opnamen (openbaar) waar zij in herkend kunnen worden. Gelukkig hebben we met Rivelino en Shirma een moment geprikt om alles over hun ervaringen bij de workshops te horen. Deze video is van vorig jaar.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief