Festival Warm-Up: Buurtconcert XL met livemuziek & aanschuifdiner (UITVERKOCHT)

donderdag 20 juni 2024

Gratis entree

Agenda

Romeynshof

Stresemannplaats 8
3068 JL Rotterdam

Graag nodigen we je uit voor de opening van de Buurtconcerten van North Sea Round Town in samenwerking met “Maak Mee in je Wijk”! Dit groot laagdrempelig wijkfeest in LCC Romeynshof wordt met veel liefde georganiseerd. Er is geen betere manier om buurtbewoners van alle culturen en leeftijden in een grote stad als Rotterdam dichter bij elkaar te brengen, met livemuziek, een heerlijk diner en elkaar. Het buurtfeest is gratis toegankelijk. Voor ouderen is het buurtfeest zeer toegankelijk en het is sowieso voor iedereen gratis te bezoeken.

NSRT weet met een mix van livemuziek zoals jazz, het levenslied, kaseko, fado, klezmer, fanfare, calypso en de wals oud en jong samen te brengen, te laten genieten en bewegen op muziek. “Als de voetjes van de vloer niet meer lukt maar het hart een vreugdesprongetje maakt, is dat immers ook bewegen.” – bandleider Keimpe de Jong

Iedereen, van jong tot oud, is uitgenodigd om langs te komen. Breng  jouw vrienden, familie en buren gezellig mee! Buurtconcert  XL wordt muzikaal live begeleid door een grote groep musici die in de periode van North Sea Round Town, fringe festival NN North Sea Jazz in dertig tot veertig wijken neerstrijken om live concerten op maat te geven in verzorgingshuizen en de Huizen van de Wijk. Samen vormen zij tijdens het diner van Buurtconcert XL een muzikale carrousel van muziek uit alle windstreken. Aangevuld met special guests en  jong toptalent uit de wijk Ommoord.

Verwacht een selectie musici die met de Buurtconcerten langs de wijken toert, zoals Ishtar Bakhtali Quartet, Laura Drion & Andrew Moreno (Erasmus Jazz prijs 2024), Looking for Lewis, Mohagany trio, Magda Mendes trio, Firma 010 en Stadsdichter Elfie Tromp die haar nieuwe trio presenteert dat ze samen vormt met multi-instrumentalisten Keimpe de Jong en Bruno Ferro Xavier da Silva.

Deze hoeveelheid aan musici wordt nog eens aangevuld met sterartiesten uit Ommoord, waaronder Trio Lara Linde Fleur o.l.v. Willem Blonk op piano (Open Hofkerk), Jeremy Garcia duo (o.a. bekend van The Voice of Holland), The Kids Club & The Fissa Kids o.l.v. Sjharlie Vos (momenteel te zien als Ginger Spice in de tribute band ‘Totally Spice’ op SBS6) en Brassband New Infinity BBS o.l.v. Jason Steba.

Heerlijk eten is er van Chefkoks Zara (Huiskamer van de Wijk) & Samayeh (Verhalenhuis Belvedère) met ondersteuning van hun keuken crew.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk! We zitten helemaal vol!
Iedereen die zich vóór dinsdag 18 juni heeft aangemeld ontvangt een bevestiging en ticket. We zitten heel erg vol. Als je je niet hebt aangemeld en toch wilt langskomen, kom langs en kijk of er nog een plekje is. Er is plek aan tafel voor 300 mensen, dus het is het proberen waard. Wel moet je dan op je beurt wachten, totdat iedereen een plekje heeft gevonden, alleen dan kunnen we kijken of er nog een plekje vrij is.

Entree
Buurtconcert XL is gratis toegankelijk.

Programma
16.00 – 16.30 uur – Inloop gasten & ontvangst met livemuziek
16.30 – 16.45 uur – Welkom
16.45 – 17.00 uur – Aan tafel!
17.00 – 19.00 uur – Livemuziek start in aan tafel (carrousel van artiesten)
19.00 – 19.15 uur – Einde

Route
Adres: LCC Romeynshof, Stresemannplaats 8, Rotterdam, NL 3068 JL. Comfortabel reizen doe je met Ov-Pay!  Vanaf metrostation Beurs reis je rechtstreeks naar Romeynshof en is de reisduur 25 min. Meer info over dienstregelingen vind je hier.

Buurtconcert XL is een initiatief van North Sea Round Town (NSRT) en een samenwerking met LCC Romeynshof,  Maak mee in je Wijk (Gemeente Rotterdam en Cultuur Concreet), Rotterdam Festivals en diverse partners uit de wijk Ommoord.

NSRT is het autonome fringe festival van NN North Sea Jazz dat Rotterdam jaarlijks in hartje zomer drie en een halve week in het teken van jazz plaatst. NSRT wil een zo breed mogelijk publiek enthousiasmeren voor jazz in al haar verschijningsvormen. Met het Sociaal maatschappelijk programma brengt het festival jazz naar de mensen toe met op maat gemaakte concertprogramma’s waar de ontmoeting en verbinding met de ander centraal staan.

LCC Romeynshof heeft voor elk wat wils en is vrij toegankelijk. Naast voorstellingen en activiteiten bezoeken, is het ook mogelijk gewoon een kopje koffie te drinken en een krantje te lezen. Romeynshof heeft een breed aanbod van (kinder)workshops, theater-, muziek-, film- en dansvoorstellingen voor alle leeftijden.

Cultuur Concreet brengt Rotterdammers dichtbij huis in aanraking met cultuur en ondersteunt laagdrempelige en toegankelijke culturele acviteiten in de wijk, passend bij de behoeften van de bewoners; van hiphop in Hoek van Holland tot poëzie in Prins Alexander.

Dit concert is onderdeel van het programma Maak mee in je wijk, waarmee we meer kunst en cultuur naar de eigen woonomgeving brengen en samenwerken met lokale en stedelijke culturele organisaties van Rotterdam. In Prins Alexander richt het programma zich op de oudere bewoners in het gebied. Alle informatie en de volledige agenda vind je op www.maakmeeinjewijk.nl

Foto: Buurtconcert 2023, foto: Maarten Laupman.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief