Yanna Pelser Trio met Karin van Dijk & Florine Joosse (i.s.m. Stichting My Breath My Music)

donderdag 07 juli 2022

Gratis (reserveren verplicht)

Agenda

Doopsgezinde Kerk

Noordmolenwerf 3
3011 AK Rotterdam

Vorig jaar ontstond een vruchtbare, door North Sea Round Town geïnitieerde, samenwerking tussen een aantal musici van Stichting My Breath My Music en altvioliste Yanna Pelser. Na een succesvol concert in het Maaspodium moest er een vervolg komen. Speciaal voor dit tweede concert stelde Yanna een kwintet samen van interessante musici met een liefde voor vrije improvisatie. De ongewone instrumentatie van deze groep (Magic Flute, zang, altviool, elektrische gitaar en percussie) maakt het mogelijk om een magische klankwereld te scheppen, omarmd door de prachtige akoestiek van de Doopsgezinde kerk. De kerk is recent omgedoopt tot culturele hub, de Muziekwerf.

Karin van Dijk speelt de Magic Flute, een blaasinstrument dat door Stichting My Breath My Music ontwikkeld is voor mensen met een lichamelijke beperking. Tevens is muzikante ambassadeur en bestuurslid van deze stichting. Tijdens het coachingstraject heeft zij samen met Yanna de Magic Flute nog eens flink onder de loep genomen om de mogelijkheden van haar spel verder uit te diepen. Samen met bevlogen zangeres Florine Joosse en doorgewinterde improvisatoren Remco Menting (percussie) en Timon Koomen (el. gitaar), o.a. bekend van trio Kapok, ontdekken ze al improviserend nieuwe klanken.

Over dit project
My Breath My Music laat zien dat muziek maken geen grenzen kent en met een ernstig lichamelijke beperking vorm kan worden gegeven aan de liefde en de passie voor muziek. Yanna Pelser (alt violist, vocalist, componist) verzorgt op verzoek van North Sea Round Town een coachingstraject voor lichamelijk gehandicapte bandleden van De Bridge, de huisband van My Breath My Music. Pelser is de eerste persoon in Nederland die de master ‘Teachers Training Resonanzlehre, Musikphysiologie für Musiker’ heeft behaald. Met haar expertise zet zij de musici in hun eigen kracht. In dit traject werken ze gezamenlijk toe naar een slotconcert op 7 juli.

 

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief