Geproduceerd door House of Knowledge

Talent Development: Live @ Nishi’s

Sessies in Japanse Droom

In de zomer van 2020 presenteerde House of Knowledge samen met North Sea Round Town een gloednieuwe serie concertregistraties. Met Live @ Nishi’s kregen zes toptalenten een podium in de karakteristieke Nishi Market, waar de live sessies worden opgenomen. Nishi Market is een Japanse conceptstore in Rotterdam met veel street style fashion. Bovendien staat het interieur garant voor een kleurrijk decor.

Dit concept werd genomineerd voor een Rotterdam Music Award 2020.

Hieronder kijk je alle performances terug.

Lizzy 
Ze is nog jong, maar vastbesloten dat ze op het podium thuishoort. In 2018 werd Lizzy al opgepikt door Chantal Janzen, die haar video’s vond op Instagram. Dit bracht haar op de planken van Carré en leverde haar een set op tijdens de lancering van &C Magazine. Met inspiratiebronnen als Summer Walker, Lauryn Hill en Bruno Major klinkt Lizzy’s muziek als een zwoele, down beat vrijdagnacht.

Lady Shaynah 
Ze won de Music Matters Award en SuriPop, werd uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent en toerde met zangeres Sabrina Starke. Dit jaar staat Lady Shaynah op het punt haar meest persoonlijke project tot nu toe de wereld in te sturen. Met haar hart op de tong en emoties blootgesteld, vertelt ze het herkenbare verhaal van een jonge vrouw onderweg naar het leren kennen van zichzelf. Tevens begeleidt ze zichzelf grandioos op de keys.

Kay Slice 
Soul/hiphop artiest Kay Slice is op een muzikale missie. Centraal in zijn muziek staat de zoektocht naar jezelf, dat doorklinkt in een moeiteloze mix van hiphop, soul en afrobeat. Zijn Ghanese roots zijn verweven in zijn opkomende album, waarnaar Kay afreisde om de laatste hand te leggen aan de plaat. Bij Live @ Nishi’s wordt hij begeleid door Willem ’t Hart op toetsen.

Giefa Sparkle
Zangeres Giefa Sparkle groeide op met muziek in huis. Haar vader speelde kaseko (Surinaamse dansmuziek), dat Giefa aanspoorde om zelf muziek te gaan maken. Haar inspiratie haalt ze vooral uit de jaren negentig, waarbij iconen als Laurynn Hill en Erykah Badu haar songwriting beïnvloeden. Haar eigen handtekening zet ze door haar teksten voornamelijk in het Nederlands te schrijven. Na haar succesvolle deelname aan The Voice Kids in 2014, stond Giefa op bekende festivals als WOOHAH!, Vunzige Deuntjes Festival en Kwaku. Ook speelde ze in 2017 een hoofdrol in de film ‘Sing Song’. Giefa’s eerste single ‘Try’ kwam uit in 2019.

GUILLAUME.
Zanger Guillaume van de Leuv weet precies hoe hij zijn gevoelens kan vertalen naar melancholische composities. Sinds zijn elfde weet de artiest al dat hij een professionele muziekcarrière wil najagen. Na een zoektocht naar zijn eigen sound brengt GUILAUMME. in de lente van 2021 zijn debuut ep uit.

Sammie Sedano
Sammie Sedano is een geboren en getogen Rotterdammer met een grote liefde voor zijn stad. Toen hij opgroeide was hij vaak op straat te vinden, dat genoeg inspiratie opleverde om tracks te schrijven. Trill Pack, zijn eerste project, was de eerste Nederlandse album met trap: een stroming uit de hiphop, ontstaan in de jaren 90. Hiervoor waagde niemand zich nog aan het genre dat langzaam maar zeker uit Amerika overwaaide. Door deze vernieuwende sound trok hij al snel de aandacht van toonaangevende platforms als State Magazine en Puna.nl. Red Bull Music noemde Sammie zelfs één van de grootste talenten van het moment. Sammie werkt momenteel aan een ep die wederom grensverleggend zal zijn.

House of Knowledge
House of Knowledge biedt langdurige projecten, diverse programma’s en individuele ontwikkelingstrajecten aan met betrekking tot talentontwikkeling en (muziek)educatie. De expertise ligt hierbij vooral op het gebied van black music. De organisatie richt zich met name op jongeren tussen de 16 en 27 jaar met buitengewone talenten op het gebied van kunst, cultuur en muziek.

Foto’s door Sarina Bax