Afsluiten met een knaller: het Wereldrecord Stoelendans op Livemuziek!

24 mei 2022

Agenda

North Sea Round Town gaat weer los! Samen met recreatieoord Hoek van Holland luiden we op zaterdag 16 juli de zomervakantie in met een Wereldrecord Stoelendans op Livemuziek, met maar liefst 1.001 stoelen. Met dit feestelijke evenement sluit North Sea Round Town ook haar jaarlijkse muziekfestival af. Er is geen betere plek te bedenken dan aan zee!

Let op: online aanmelden is mogelijk tot vrijdag 15 juli 23:00 uur. Het is ook gewoon mogelijk om je bij de entree aan te melden op zaterdagochtend. Meedoen is gratis.

De Stoelendans beleeft haar primeur in Hoek van Holland. Het is een eerste editie, met de intentie om dit stadsevenement jaarlijks terug te laten komen en uit te breiden, met Hoek van Holland als startpunt. De werving en begeleiding van de deelnemers wordt uitgevoerd door North Sea Round Town, het recreatieoord en het verenigingsleven in Hoek van Holland. Samen zorgen we voor een super gezellige, feestelijke, muzikale dag en gaan we voor het wereldrecord!

Voor de teamspirit kun je ook gezellig meedansen aan de zijlijn en de deelnemers aanmoedigen tijdens dit vrolijke familiefestijn! Natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen. De Stoelendans zal ongeveer tweeënhalf uur duren en wordt muzikaal begeleid door Arend Niks en Keimpe de Jong, met naast ceremoniemeester sheriff010, live jazzmuziek van talloze musici.

Line up: de Nazaten met gasten – Carlo Hoop-percussie, Jermaine Forster-drums, Klaas Hekman-bassax, Patrick Votrian-tuba, Setish Bindraban-trompet, Sharif Wadich Hossein-altsax Robby Alberga-gitaar, Shauntell Baumgarten-viool, Simone Botasso-concertina, Keimpe de Jong-tenorsax.

Stoelendans North Sea Round Town x recreatieoord Hoek van Holland, zaterdag 16 juli 2022, inloop 10:00 uur // stoelendans 11.00 – 13:00 uur.

Doe jij mee met het Wereldrecord Stoelendans op Livemuziek?
Meld je aan via dit formulier.

Alvast een beetje rekken, strekken en opwarmen? Bekijk dan dit filmpje van een stoelendans uit 1971, met begeleidingsband. Dit was de eerste en de laatste keer dat er een stoelendans op livemuziek op zo’n grote schaal plaatsvond. Dat gaan wij inhalen! (Bron video: Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid).

Met dank aan alle fondsen, waaronder stichting Zabawas.

Meld je aan voor de nieuwsbrief