Dawn: A Trilogy of Sound, terugblik 2019

19 juli 2019

Agenda

Drieledige line up, ritmische precisie en panoramisch uitzicht

Op vrijdag 28 juni transformeerde de 31ste verdieping van één van Nederlands meest iconische gebouwen, ‘De Rotterdam’ door architect Rem Koolhaas, in een plek waar ontspanning en experiment elkaar troffen. ‘Dawn’ presenteerde een unieke gelegenheid om dicht bij jezelf te komen en nieuwe artistieke expressies te ontmoeten met een uitzicht op de Rotterdamse skyline, van laat op de avond, tot diep in de nacht en de vroege ochtend. North Sea Round Town cureerde een muzikale drieledige line up van internationale artiesten in hedendaagse muziek, die improviseerden door te experimenteren met elementen van geluid op de verschillende fasen van licht gedurende de dag en nacht cyclus. Een uitzonderlijke zoektocht waarin muziek, licht en het uitzicht vanuit ‘De Rotterdam’ je verroerden naar een meditatieve staat van zijn.

“With Dawn: A trilogy of sound, Rotterdam has made an advanced, consistent and stimulating contribution to new exceptional forms of music presentation.” – Aboutjazz.com, Henning Bolte 2019

Line-up
White moon | 00:00 – 02:00
Bert Cools – gitaar

Blue hour w/ L’ensEmble-Ensemble | 02:00 – 06:00
Eve Risser – piano, geprepareerde piano, altfluit
Mari Kvien-Brunvoll – vocalen, elektronische instrumenten
George Dumitriu – viool, altviool
Kim Myhr – gitaar, effecten
Toma Gouband – percussie

Golden light | 06:00 – 08:00
Alex Simu – componist, klarinet
George Dumitriu – viool, gitaar
Matthias Konrad – trombone

Curated by North Sea Round Town, Raluca Baicu. Met speciale dank aan ‘De Rotterdam’ (L’Etoile Properties), ticketing via LantarenVenster.

Foto’s: Hielke Grootendorst
Video: Rob van Pelt

Meld je aan voor de nieuwsbrief