De Buurtconcerten zijn terug met steengoed programma

26 mei 2021

Agenda

De Buurtconcerten zijn terug! Tijdens North Sea Round Town toert een aantal topbands langs Huizen van de Wijk en andere tehuizen van Rotterdam om haar bewoners in het zonnetje te zetten. Na een geïsoleerd jaar is samen genieten van live muziek belangrijker dan ooit.

Deelnemende bands zijn The Art of Two met Elizabeth Simonian, Vincent Houdijk & Maria Mendes, Ruigrok 010 met Marlies Ruigrok (zang), Sven Happel (bas), Efe Erdem (trombone), Andreas Suntrop (gitaar) en Arend Niks (drums), Izaline Calister & Ed Verhoeff ft. Angelo Verploegen en Rotterdams kwintet CALL ME JO. Saxofonist Benjamin Herman zal bij drie Buurtconcerten aansluiten als special guest.

Omdat we de ontwikkelingen rondom COVID-19 moeten afwachten, zijn de Buurtconcerten vooralsnog enkel bij te wonen door bewoners en verzorgers van de tehuizen.

“Buurtconcerten” is een initiatief van Mick Pauwe, Keimpe de Jong, Arend Niks en North Sea Round Town.   

Meer over de line-up
Ruigrok 010
Een speciaal voor North Sea Round Town opgezet project van Rotterdamse musici met zangeres Marlies Ruigrok, Sven Happel (bas), Efe Erdem (trombone), Andreas Suntrop (gitaar) en Arend Niks (drums). Marlies Ruigrok is zangeres, performer en theatermaker. Marlies wordt geroemd om haar veelzijdigheid, indrukwekkende stem en sterke theaterpersoonlijkheid. De vier Rotterdamse muzikanten zijn actief in een veelheid aan stijlen en bundelen hun muzikaliteit en speelplezier in dit programma.

The Art of Two met Elizabeth Simonian
Speciaal voor deze concertreeks neemt duo The Art of Two, bestaande uit Ilja Reijngoud (trombone) en Ed Verhoeff (gitaar), zangeres Elizabeth Simonian mee. Reijngoud en Verhoeff laten graag een nieuw geluid horen en maken muziek die de traditionele stijlen overstijgt. De sleutelwoorden zijn interactie, vrijheid en speelplezier. Ook de veelzijdige Simonian draait haar hand niet om voor een genre-overstijgende performance. Perfect dus voor de Buurtconcerten. 

Izaline Calister & Ed Verhoeff ft. Angelo Verploegen
Edison-winnaar Izaline Calister (vocalen) en Ed Verhoeff (gitaar) hebben een muzikale geschiedenis van zeker een decennium. Hun band is voelbaar en moeiteloos. Samen met trompettist Angelo Verploegen (bugel) blikken zij terug op hun muzikale ontmoeting van lang geleden en de zoektocht naar een derde instrument. Angelo’s warme, intuïtieve, en altijd herkenbare trompetgeluid geeft de juiste aanvulling aan hun hechte samenspel. 

Vincent Houdijk & Maria Mendes
De combinatie van vibrafoon en vocalen is een bijzondere. Vibrafonist Vincent Houdijk en (Latin) Grammy genomineerde jazzzangeres Maria Mendes brengen met dit weergaloze samenspel een uniek optreden naar de Buurtconcerten-reeks. Houdijk en Mendes kwamen samen naar aanleiding van een compositie op Mendes’ Edison-genomineerde album ‘Close To Me’ dat speciaal voor deze bezetting was geschreven. Een gouden duo was geboren. Hoera!

CALL ME JO
Dit kersverse Rotterdamse kwintet kiest niet maar hopt van Deelder naar Brel, van eigen werk naar improvisatie. Dit alles rijkelijk overgoten met een flinke klodder Jazz! CALL ME JO vliegt door de tijd en neemt u mee, met dit speciaal voor North Sea Round Town ontwikkelde programma, in een onstilbaar verlangen naar contact. De groep bestaat uit Jorien Zeevaart (zang), Aron Raams (gitaar), Guus Bakker (bas), Pim Dros (drums) en Jasper van Damme op de sax.

Special guest: Benjamin Herman
Benjamin Herman (altsaxofoon) wordt regelmatig de beste saxofonist van Nederland genoemd. De frontman van New Cool Collective zal langskomen bij een aantal van de Buurtconcerten om de boel extra te laten swingen. Herman speelt mee bij diverse bands van de Buurtconcerten.

Foto: Efe Erdem, Jazz op de Stoep 2020 door Maarten Laupman

De Buurtconcerten worden mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals, Gemeente Rotterdam, Volkskracht, VSBfonds, Dr. C.J. Vaillant Fonds, Fonds Sluyterman van Loo, Olga Heldring Fonds, Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot en Stichting Voormalig Nederlands Hervormd Rusthuis Schiedam.

Meld je aan voor de nieuwsbrief