Stem op jouw favoriet voor de Edison Jazzism Publieksprijs! (t/m zo 29 aug)

14 augustus 2021

Agenda

De nominaties voor de Edison Jazzism Publieksprijs zijn bekend! Tien albums maken kans op een Edison. Wie het felbegeerde beeldje krijgt bepaal jij! Vanaf vandaag kan je tot en met 29 augustus stemmen op je favoriete genomineerde album via deze link

De Edisons voor Jazz konden vanwege de coronacrisis niet uitgereikt worden te midden van North Sea Round Town, desalniettemin zal de Edison Stichting dit najaar de winnaars van Edison Jazz 2021 bekendmaken op gepaste wijze. De Edison is de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit awards. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont. We zien een hoop bekenden van het festival dus scroll snel verder om de genomineerden te bekijken.

Bluebeard – Yuri Honing Acoustic Quartet (Challenge Records)

Close To You – Fay Claassen (WedgeView Music)

Con Alma – The New Conrad Miller Trio (Mochermusic/Isolde Records)

Motus – Idema/Serierse Quartet (Dox Records)

Northern Lights – ODELION (ZenneZ Records)

Overture – Gaidaa (Gaidaa On The Webs)

Party Animals – Eric Vloeimans’ Gatecrash (V-Flow/Challenge Records)

Sonna – Sanne Rambags (Sonna Records)

Then And Now (The Artistry Of Ack & Jerry Van Rooyen) – Metropole Orkest & Ack van Rooyen (ZenneZ Records)

What Kinda Bird Is This? The Music Of Charlie Parker – The Eric Ineke JazzXpress feat. Tineke Postma (Challenge Records)

De nominaties van de jurycategorieën worden op 24 augustus bekendgemaakt. Deze prijs is een initiatief van de Edison Stichting en het magazine Jazzism.

Omslagfoto: Gaidaa

Meld je aan voor de nieuwsbrief