Dit zijn de genomineerden voor Edison Jazz 2022

31 augustus 2022

Agenda

Gisteren maakte Angelique Houtveen in de Sublime Middagshow de nominaties van Edison Jazz 2022 bekendgemaakt, we zijn natuurlijk blij een aantal bekenden van North Sea Round Town in de shortlists te zien. De nominaties worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury aan nationale en internationale albums van bijzondere kwaliteit. Edisons staan daarmee voor de kwaliteitsmuziek van nu.

Van eigen bodem zijn de kanshebbers in de categorie vocaal zijn Marta Arpini, Lilian Vieira en Janne Schra & de Vogels. Kanshebbers voor beste album nationaal zijn Jan van Duikeren, Liquid Spirits en Atzko Kohashi samen met Tony Overwater. In de categorie ‘het Document’ is onder andere het bijzondere live album van Fay Claassen ter ere van haar 25 jarige artiestenjubileum genomineerd. Onder de genomineerden van in de categorie ‘Global’ bevinden zich zelfs twee platen met Rotterdamse roots; ‘Outer Space’ van trompettist Peter Somuah, die in Rotterdam gevestigd is, en ‘YUNIKōN’ van Benjamin Herman’s New Cool Collective, die in de Rotterdamse studio van Simon Akkermans is opgenomen.

De internationale genomineerden zijn Veronica Swift, Michael Mayo, Cécile Mclorin Salvant, Brandee Younger, Christian McBride, Immanuel Wilkens, Jazmine Sullivan, Yebba, Jon Batiste, Ahmir Thompson, Kirtan en Ignacio Maria Gomez.

Op 19 september worden de winnaars bekend gemaakt. Dit zal op originele wijze gebeuren in de programmering van Sublime. Nieuwsgierig naar de motivaties van de vakjury? Lees het hier.

Foto: Marta Arpini, Marta Arpini pocket orchestra, de Doelen, North Sea Round Town 2022 door Maarten Laupman

Meld je aan voor de nieuwsbrief