Dizzy’s Jazzhouse: wekelijks een vers online concert

1 december 2020

Agenda

Een luistertip om de donkere dagen mee door te komen.

Vanaf woensdag 2 december presenteert Stichting Gillespie een nieuwe online serie concerten, opgenomen in Jazzcafé Dizzy. Dizzy’s Jazzhouse is een serie met hedendaagse jazz in de breedste zin van het woord. De naam Jazzhouse grijpt terug naar de Rotterdamse jazzclub, die in de jaren ’70 slechts kort haar deuren open had. De legendarische vrijplaats onder leiding van de geestelijk vader van de Rotterdamse jazz, Willem ‘Wodka’ van Empel, wordt vanuit Dizzy in deze concertreeks eer aan gedaan. Er is ruimte voor modern creatief en post-bop, maar ook jazzrock en avant-garde.

Op woensdag 2 december kan je vanaf 20:00 uur genieten van het eerste concert van Rotterdams/Amsterdamse kwartet Fenix met Kika Sprangers (saxofoon), Robert Koemans (keys), William Barret (double bass) en Willem Romers (drums). Electronica, jazz en pop worden daarbij op eigen bijzondere wijze vermengd tot meeslepende stukken die met de grootste overgave worden gespeeld.

Elke woensdag verschijnt er een nieuw concert op het YouTube-kanaal van Dizzy, waar nu ook al een mooie lockdown-serie te bekijken is (een gratis tip!).

Dit initiatief wordt ondersteund door Elise Mathilde Fonds.

Foto: v.l.n.r.: Willem Romers, Kika Sprangers, William Barret & Robert Koemans, Dizzy’s Jazzhouse door Eddy Westveer

Meld je aan voor de nieuwsbrief