Dutch Jazz Competition 2020 Winnaar: Aviv Noam Quartet

17 juni 2021

Agenda

Aviv Noam Quartet wint de Dutch Jazz Competition 2020!

Dutch Jazz Competition
Tweejaarlijks vindt de Dutch Jazz Competition plaats om talentvolle Nederlandse (of woonachtig in Nederland) jazzartiesten een podium, mooie titel en tour langs een aantal jazzfestivals te bieden. Één van deze festivals is North Sea Round Town. Deelnemers van de competitie worden beoordeeld op eigen werk en is in alle verschillende jazzstijlen toegestaan. De vorige winnaar van de award is onze Artist in Focus 2021 drummer Sun-Mi Hong.

“Eigenwijs bandje met persoonlijkheden, attitude, mooie noten en spannende vormen”
“Aviv Noam Quartet belichaamt een gezamenlijke creativiteit,” aldus Marius Beets, voorzitter van de vakjury van de Dutch Jazz Competition. “De musici schrijven en spelen zij aan zij een energiek en sprankelend repertoire. Op het podium staan zij ver boven hun eigen noten en wordt er samen echt muziek gemaakt. Een lekker eigenwijs bandje met persoonlijkheden, attitude, mooie noten en spannende vormen.”

Aviv Noam Quartet
Aviv Noam Quartet bestaat uit jonge muzikanten met een jazz opleiding onder leiding van saxofonist Aviv Noam. Aviv Noam is geboren in Tel Aviv en zijn grootste muzikale openbaring vond plaats op het moment dat hij besloot om twee maanden de tijd te nemen om alleen te luisteren naar alle muziek van Charles Mingus. Sindsdien is hij een levenslange muzikale ontdekkingsreis begonnen.

Bezetting:
Aviv Noam – Saxphones + compositions
Federico Calgano – Bass Clarinet + compositions
Louis J. Bourhis – Double Bass + compositions
Guy Salamon – Drums

De Winnaars in Jazzcafé Dizzy
Op zaterdag 10 juli is het Aviv Noam Quartet ook live te zien in Jazzcafé Dizzy.
Entree: € 7,50. Reserveer je kaarten via 010 477 3014

Foto: Aviv Noam

Meld je aan voor de nieuwsbrief