Eleutheria wint de prestigieuze Erasmus Jazz Prijs 2022 in de Doelen

25 april 2022

Agenda

De winnaar van de Erasmus Jazz Prize is bekend! De band Eleutheria won op zondag 24 april in de Doelen de prestigieuze prijs voor aanstormend jazztalent. Ook dit jaar werd de competitie georganiseerd door Codarts Rotterdam, de Stichting Vrienden van Codarts en Nedspice.

Eleutheria moest het in een zinderende finale opnemen tegen FLIM, het Andrew Moreno Trio en het Ishtar Quartet. De band onder leiding van de Sloveense vocalist Teja Poljanšek, mocht zich aan het einde van de middag de gelukkige winnaar noemen in een volle Eduard Flipse Zaal in de Doelen. De jury prees Eleutheria voor een indrukwekkende performance waarin zij op overtuigende wijze een verhaal wist te vertellen.

Hoofdsponsor Nedspice heeft een bedrag ter waarde van € 3.000 ter beschikking gesteld voor de winnaar, bedoeld om jong jazztalent een zet te kunnen geven in de richting van het beroepscircuit van de internationale jazzscene. De prijs bleek in het verleden een geweldige opstap voor een aantal succesvolle jazzmusici, onder wie Jan van Duikeren, Bart Wirtz, Louk Boudesteijn, Rik Kraak en Stephanie Francke.

Foto door Sean Hitchens

Meld je aan voor de nieuwsbrief