Festival Warm-Up: Buurtconcert XL met livemuziek & aanschuifdiner (gratis toegang)

24 mei 2024

Agenda

Dit groot laagdrempelig wijkfeest in LCC Romeynshof wordt met veel liefde georganiseerd. Er is geen betere manier om buurtbewoners van alle culturen en leeftijden in een grote stad als Rotterdam dichter bij elkaar te brengen, met livemuziek, een heerlijk diner en elkaar. Het buurtfeest is gratis toegankelijk. 

Iedereen, van jong tot oud, is uitgenodigd om langs te komen. Breng  jouw vrienden, familie en buren gezellig mee! Buurtconcert  XL wordt muzikaal live begeleid door een grote groep musici die in de periode van North Sea Round Town, fringe festival NN North Sea Jazz in dertig tot veertig wijken neerstrijken om live concerten op maat te geven in verzorgingshuizen en de Huizen van de Wijk. Samen vormen zij tijdens het diner van Buurtconcert XL een muzikale carrousel van muziek uit alle windstreken. Aangevuld met special guests en  jong toptalent uit de wijk Prins Alexander.

Verwacht een selectie musici die met de Buurtconcerten langs de wijken toert, zoals Ishtar Bakhtali Quartet, Laura Drion en Andrew Moreno (Erasmus Jazz prijs 2024), Looking for Lewis, Mohagany trio, Magda Mendes trio, Firma 010 en Stadsdichter Elfie Tromp die haar nieuwe trio presenteert dat ze samen vormt met multi-instrumentalisten Keimpe de Jong en Bruno Ferro Xavier da Silva.

Deze hoeveelheid aan musici wordt nog eens aangevuld met sterartiesten uit Ommoord, waaronder Trio Lara Linde Fleur o.l.v. Willem Blonk op piano (Open Hofkerk), Jeremy Garcia duo (o.a. bekend van The Voice of Holland), The Kids Club & The Fissa Kids o.l.v. Sjharlie Vos (momenteel te zien als Ginger Spice in de tribute band ‘Totally Spice’ op SBS6) en Brassband New Infinity BBS o.l.v. Jason Steba.

Heerlijk eten is er van Chefkoks Zara (Huiskamer van de Wijk) & Samayeh (Verhalenhuis Belvedère) met ondersteuning van hun keuken crew.

Gratis aanmelden kan nu!
Als je je aanmeldt weten we dat je komt en hoeveel borden we kunnen klaarzetten. Iedereen die zich vóór vrijdag 14 juni heeft aangemeld ontvangt een bevestiging en ticket. Als je je niet hebt aangemeld en toch wilt langskomen, kom langs en kijk of er nog een plekje is. Er is plek aan tafel voor 300 mensen, dus het is het proberen waard!

Entree
Iedereen is welkom, Buurtconcert XL is gratis toegankelijk. Aanmelden kan hier!

Programma
16.00 – 16.30 uur – Inloop gasten & ontvangst met livemuziek
16.30 – 16.45 uur – Welkom
16.45 – 17.00 uur – Aan tafel!
17.00 – 19.00 uur – Livemuziek start in aan tafel (carrousel van artiesten)
19.00 – 19.15 uur – Einde

Route
Adres: LCC Romeynshof, Stresemannplaats 8, Rotterdam, NL 3068 JL. Comfortabel reizen doe je met Ov-Pay!  Vanaf metrostation Beurs reis je rechtstreeks naar Romeynshof en is de reisduur 25 min. Meer info over dienstregelingen vind je via RET. Meer info over dienstregelingen vind je via RET.

Vrijwilligers
We zijn op zoek naar enthousiaste meehelpers voor Buurtconcert XL. Verwelkom je graag gasten of wil je meehelpen op- en afbouwen? Meld je aan via aanmelden@northsearoundtown.nl

Buurtconcert XL is een initiatief van North Sea Round Town (NSRT) en een samenwerking met LCC Romeynshof,  Maak mee in je Wijk (Gemeente Rotterdam en Cultuur Concreet), Rotterdam Festivals en diverse partners uit de wijk Prins Alexander.

NSRT is het autonome fringe festival van NN North Sea Jazz dat Rotterdam jaarlijks in hartje zomer drie en een halve week in het teken van jazz plaatst. NSRT wil een zo breed mogelijk publiek enthousiasmeren voor jazz in al haar verschijningsvormen. Met het Sociaal maatschappelijk programma brengt het festival jazz naar de mensen toe met op maat gemaakte concertprogramma’s waar de ontmoeting en verbinding met de ander centraal staan.

LCC Romeynshof heeft voor elk wat wils en is vrij toegankelijk. Naast voorstellingen en activiteiten bezoeken, is het ook mogelijk gewoon een kopje koffie te drinken en een krantje te lezen. Romeynshof heeft een breed aanbod van (kinder)workshops, theater-, muziek-, film- en dansvoorstellingen voor alle leeftijden.

Cultuur Concreet brengt Rotterdammers dichtbij huis in aanraking met cultuur en ondersteunt laagdrempelige en toegankelijke culturele acviteiten in de wijk, passend bij de behoeften van de bewoners; van hiphop in Hoek van Holland tot poëzie in Prins Alexander.

Maak Mee in je Wijk houdt zich door onderzoekend programmeren bezig met de vraag hoe we samen meer Rotterdammers kunnen bereiken met cultuur dichtbij.

Foto: Buurtconcert 2023, foto: Maarten Laupman.

Meld je aan voor de nieuwsbrief