Het Jazzschip op de Helling, maar we varen!

4 juni 2021

Agenda

Vanwege corona ligt ons vlaggenschip, Het Jazzschip, dit jaar op de helling. Als alternatief voor ons grote schip verplaatsen we ons dit jaar met meerdere watertaxi’s naar een aantal bijzondere locaties in de Rotterdamse haven. Eerst varen we naar het industriële RDM Rotterdam, een voormalige scheepswerf. Daarna monsteren we aan bij het iconische schip SS Rotterdam dat ligt afgemeerd aan de Zuidelijkste oever van Katendrecht, voor een avontuurlijke muzikale act en een drankje. Ben je avontuurlijk ingesteld? Laat je meevoeren door de golven van de Maas en ontdek de best bewaarde geheimen van de Nederlandse jazz.

Op zaterdag 26 juni start de tour over het water vanuit LantarenVenster op drie verschillende momenten, zodat er plek is voor drie groepen bezoekers. Traditiegetrouw trappen we af bij LantarenVenster op de Kop van Zuid, waarna we vertrekken richting Hotel New York, SS Rotterdam en RDM Rotterdam. Tussen de acts door is er voldoende tijd om iets te eten en drinken. Na het programma varen we met de Watertaxi’s terug naar de Wilhelminapier. Het totale programma duurt 4 uur. Onderweg geniet je van optredens van Reinier Baas & Ben van Gelder (duo), Oene van Geel & Nawras Altaki (duo), Jef Neve & Teus Nobel (duo) en het Yannick Hiwat Quinter met special guest Kim Hoorweg.

Hou je van avontuur? Boek dan nu al een ticket en laat je verrassen, voordat het is uitverkocht!

Datum: zaterdag 26 juni
Tijd:
12:00 – Uitverkocht
12:50 – Uitverkocht
13:40 – Uitverkocht
Startpunt: LantarenVenster

Programma
Duo Reinier Baas & Ben van Gelder
Reinier Baas – gitaar
Ben van Gelder – altsax

Duo Oene van Geel en Nawras Altaki
Oene van Geel – altviool & trompetviool
Nawras Altaki – ud & zang

Duo Jef Neve & Teus Nobel
Teus Nobel – trompet en Bügel
Jef Neve – piano

Yannick Hiwat Quintet & special guest Kim Hoorweg
Yannick Hiwat (viool)
Alexander van Popta (piano)
Bill Mookhoek (basgitaar)
Alessandro Russo (tenorsaxofoon)
Niek de Bruin (drums)
Kim Hoorweg – vocals

Voor zolang de Covid-19 pandemie heerst, houdt North Sea Round Town zich aan de adviezen van het RIVM en regels vanuit Rijksoverheid. Bij slecht weer of verdere beperkingen van de covid-maatregelen wordt het concert verplaatst naar een later moment en worden ticket-houders vroegtijdig geïnformeerd.

Jazzschip op de Helling is een initiatief en productie van North Sea Round Town en komt tot stand dankzij de samenwerking met SS Rotterdam, RDM Rotterdam en de Watertaxi. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Lantaren/Venster. Programmeur: Frank van Berkel.

Foto: SS Rotterdam & Watertaxi door Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant

Meld je aan voor de nieuwsbrief