inJazz gaat digitaal in 2021

17 februari 2021

Agenda

Normaliter vormt inJazz, met een showcase festival en netwerkevenement in LantarenVenster, de aftrap van North Sea Round Town. Omdat het aankomende jaar nog steeds beïnvloed zal worden door corona, heeft de organisatie al vroeg in het jaar de beslissing genomen om ‘digitaal te gaan’.

In plaats van livestreams, zoals in 2020, neemt het showcase festival de optredens van de zestien nauwkeurig geselecteerde acts van te voren op. Op deze manier zal de hoogst mogelijke kwaliteit behaald worden, zodat jij op het puntje van je luie stoel kan luisteren naar de Nederlandse jazz van nu. Sessies worden opgenomen in LantarenVenster, BIMHUIS (Amsterdam), TivoliVredenburg (Utrecht) en Paradox (Tilburg). De video’s zullen eind juni en eind november worden uitgezonden.

Ben jij één van die jazzmuzikanten of -bands die inJazz dit jaar niet mag missen? Meld je dan aan via deze link. Aanmelden kan tot 8 maart middernacht. Daarna zal een klein comité de selectie voor inJazz 2021 maken.

Aan de conferentie-zijde van inJazz wordt op het moment nog gewerkt om een mooi platform in elkaar te steken. Naar verwachting zullen ook deze sessies online plaatsvinden.

Omslagfoto: Kika Sprangers Quintet, inJazz 2020 door Eric van Nieuwland

Meld je aan voor de nieuwsbrief