Jazzfietsen van Zuid naar Noord

zondag 13 juni 2021

Agenda

Speciaal voor de avontuurlijke jazzliefhebber heeft North Sea Round Town een bijzonder programma in petto: Het Jazzfietsen. Op 4 juli fietsen we dwars door de stad, van Zuid naar Noord. Tijdens deze reis spelen muzikanten op bijzondere locaties. Maak kennis met jazz en wereldmuziek in verschillende wijken en de diversiteit van (muziek)culturen in de Maasstad.

De voormalige school in Charlois van stichting B.a.d. biedt Han Bennink en Joris Roelofs een podium. Slag- en blaaswerk, Improvisatie, speelavontuur en bespiegelingen vormen de start van deze ontdekkingsreis op de fiets.

Under the Surface maakt van Van Leeuwen Recycling een eigenwijs en eigentijds sprookje. Niet het verhaal maar de verbeelding neemt je mee in een nieuw muzikaal verhaal en toont de schoonheid van deze ruwe omgeving van de mannen van ijzer en staal. Under the Surface is het bijzondere trio van Sanne Rambags (vocalen), Bram Stadhouders (gitaar) en Joost Lijbaart (drum/percussie).

In de Mevlana Moskee in Delfshaven is het de beurt aan Joachim Eijlander (cello) en Kadir Sonuk (duduk). De ontmoeting van verschillende werelden krijgt nog een extra dimensie als de imam gaat meezingen.

Tot slot gaat de tocht naar Natuurtalent. Op de Picknickweide speelt Fuensanta Méndez, zij zet met haar Portugese collega een swingend landschap neer. Startpunt van de tour is het terras van LantarenVenster.

Bij serieuze regen gaat het Jazzfietsen op 4 juli niet door en verhuizen we naar een andere dag. Kaarten à €35 zijn nu verkrijgbaar. Tickets zijn inclusief lunch.

Tijden
Groep 1 | 10:00 – 15:00 | Tickets
Groep 2 | 11:00 – 16:00 | Tickets
Groep 3 | 12:00 – 17:00 | Tickets

Bezetting
Han Bennink – drum/percussie
Joris Roelofs – saxofoon
Sanne Rambags – vocalen
Joost Lijbaart – drum/percussie
Bram Stadhouders – gitaar
Joachim Eijlander – cello
Kadir Sonuk – duduk
Onur Artar – imam
Fuensanta Méndez – contrabas
t.b.a.

Jazzfietsen is een initiatief van North Sea Round Town en Citysafari en wordt geprogrammeerd door Marjolijn Masselink.

Voor zolang de Covid-19 pandemie heerst, houdt North Sea Round Town zich aan de adviezen van het RIVM en regels vanuit Rijksoverheid. Bij slecht weer of verdere beperkingen van de covid-maatregelen wordt het concert verplaatst naar een later moment en worden ticket-houders vroegtijdig geïnformeerd.

Foto: Under The Surface met derwisj-dansers, Jazzfietsen 2019 door Eric van Nieuwland

Meld je aan voor de nieuwsbrief