Jazzfietsen van Zuid naar Noord met o.a. Han Bennink, Joris Roelofs, Fuensanta Méndez, Sanne Rambags

20 juni 2021

Agenda

Speciaal voor de avontuurlijke jazzliefhebber heeft North Sea Round Town een bijzonder programma in petto: Het Jazzfietsen. Op 4 juli fietsen we dwars door de stad, van Zuid naar Noord en starten in shifts van drie tijden: 10.00, 11.00 en 12.00 uur. Tijdens deze reis spelen muzikanten op bijzondere locaties. Maak kennis met jazz en wereldmuziek in verschillende wijken en de diversiteit van (muziek)culturen in de Maasstad. De laatste kaarten à €35 p.p. voor een vol middagprogramma zijn nu verkrijgbaar, inclusief lunch.

Start, terras LantarenVenster
10.00, 11.00 of 12.00 uur

Locatie 1, stichting B.a.d.
De voormalige school in Charlois van stichting B.a.d. biedt Han Bennink en Joris Roelofs een podium. Slag- en blaaswerk, Improvisatie, speelavontuur en bespiegelingen vormen de start van deze ontdekkingsreis op de fiets.

Locatie 2, Van Leeuwen Recycling
Under the Surface
maakt van Van Leeuwen Recycling een eigenwijs en eigentijds sprookje. Niet het verhaal maar de verbeelding neemt je mee in een nieuw muzikaal verhaal en toont de schoonheid van deze ruwe omgeving van de mannen van ijzer en staal. Under the Surface is het bijzondere trio van Sanne Rambags (vocalen), Bram Stadhouders (gitaar) en Joost Lijbaart (drum/percussie).

Locatie 3, Mevlana Moskee
In de Mevlana Moskee in Delfshaven is het de beurt aan Joachim Eijlander (cello) en Kadir Sonuk (duduk). De ontmoeting van verschillende werelden krijgt nog een extra dimensie als de imam gaat meezingen.

Locatie 4, Natuurtalent
Tot slot gaat de tocht naar Natuurtalent. Op de Picknickweide speelt het trio Perselí, bestaande uit Fuensanta Méndez (vocals & double bass), José Soares (alto saxophone), en Alistair Payne (trompet). Samen zetten ze een swingend landschap neer.

Tijden
Groep 1 | 10:00 – 15:00 | Tickets
Groep 2 | 11:00 – 16:00 | Tickets
Groep 3 | 12:00 – 17:00 | Tickets

De bovenstaande tijden betreffen de start van het programma. We hebben een strak programma, dus vragen iedereen op tijd te komen.

Let op! Neem je eigen fiets mee. Kom je van buiten Rotterdam? Huur dan een OV-fiets.

Bezetting
Han Bennink
– drum/percussie
Joris Roelofs – klarinet
Sanne Rambags – vocalen
Joost Lijbaart – drum/percussie
Bram Stadhouders – gitaar
Joachim Eijlander – cello
Kadir Sonuk – duduk
Onur Artar – imam
Fuensanta Méndez – vocals & double bass [MX]
José Soares – alto saxophone [PT]
Alistair Payne – trompet [SC]

Jazzfietsen is een initiatief van North Sea Round Town en een samenwerking met Citysafari en wordt geprogrammeerd door Marjolijn Masselink.

Voor zolang de Covid-19 pandemie heerst, houdt North Sea Round Town zich aan de adviezen van het RIVM en regels vanuit Rijksoverheid. Bij slecht weer of verdere beperkingen van de covid-maatregelen wordt het concert verplaatst naar een later moment en worden ticket-houders vroegtijdig geïnformeerd.

Foto: Fuensanta Méndez, North Sea Round Town 2020, door Maarten Laupman

Meld je aan voor de nieuwsbrief