Must Seas #4: De favorieten van Paula Hoorn

14 juni 2022

Agenda

Aangezien het festival dit jaar met meer dan 375 concerten (!) door Rotterdam trekt, hebben wij een aantal bekenden van North Sea Round Town gevraagd een top 5 samen te stellen van hun favoriete programma’s. Wie en/of wat mogen we dit jaar absoluut niet missen? Dit zijn de highlights van Paula Hoorn programmeur van BIMHUIS Amsterdam 

#1

Farm Sessies – Unorthadox | do 24 juni | Boerderij Driebergen

Voor een nieuw programma vroeg ik Dox vorig jaar – tussen lockdowns door – of hij het leuk vond om op Boerderij Driebergen onder de hooiberg met door hem geselecteerde muzikale vrienden een optreden te geven. Daar hoefde hij geen twee keer over na te denken. De sessie mondde uit in een magische interdisciplinaire avond in teken van improvisatie, dans en beeldende kunst en dit jaar doet hij het, voor de tweede keer, weer! Dit wordt niet alleen een Must Sea maar ook een must experience.

#2

Teis Semey (Artist in Focus) | Check hier zijn volledige playlist

Ik zag Teis Semey voor het eerst live op JazzAhead in Bremen. Het was hartverwarmend om te zien hoe hij bijna de hele set met gesloten ogen speelde en, wanneer ze geopend waren, hij een muzikaal gesprek aanging met zijn medemuzikanten. Teis is een eigentijds muzikaal wonder en zal je gegarandeerd betoveren met zijn ingetogen charme en excellente gitaar-skills. Artist in Focus for a reason!

#3

Bird Sessions – Hidden Gems | woe 29 juni | BIRD

Een aantal jaar terug heb ik Brenn voor het eerst horen spelen tijdens een studio-opname… Ik stond versteld! Brenn laat zich inspireren door geweldige muzikanten maar weet altijd zijn eigen draai te geven aan hetgeen dat hij maakt. Get familiar met zijn hidden gems op een van de leukste plekken van Rotterdam … BIRD is the word! Houdt deze rising star (en zijn collectief Brintex Collective) in de gaten deze zomer!

#4

Gita Buhari | Do 23 juni | BIRD

De manier waarop Gita Buhari iedere keer weer opzoek gaat naar een vernieuwend geluid vind ik bewonderenswaardig, om nog maar te zwijgen over haar betoverende lyrics en haar natuurlijke presence on stage. Go check her out!

#4

Kay Slice | vrij 8 juli | Paradiso (buiten de Rotterdamse stadsgrenzen)

Tijdens de albumrelease van From Back To Back in Theater Rotterdam heeft hij – samen met een geweldige band – een behoorlijke indruk op me gemaakt: met scherpe lyrics, outfits à la Prince meets Miles Davis (ja, meerdere!) en een stem van goud weet Kay Slice zijn publiek mee te nemen in zijn muzikale wereld. Mark my words: mister Slice gaat binnenkort de wereld veroveren.

Kay verschijnt ook op verschillende momenten in Rotterdam tijdens NSRT. Nieuwsgierig wanneer? Keep an eye on our website!

Benieuwd naar de rest van de Must Seas? Stay tuned!

Fotocredits

Foto 1: Maarten Laupman

Foto 2: Oligar Da Paz

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief