Must Seas #5: De top 5 van Artist in Focus Teis Semey

16 juni 2022

Agenda

Aangezien het festival dit jaar met meer dan 375 concerten (!) door Rotterdam trekt, hebben wij een aantal bekenden van North Sea Round Town gevraagd een top 5 samen te stellen van hun favoriete programma’s. Wie en/of wat mogen we dit jaar absoluut niet missen? Dit zijn de highlights van onze Artist in Focus Teis Semey

#1

InJazz – Perselí | do 23 juni | Conny Janssen danst – Studio 2

“Het is al een urban legend, hoe Alistair en José een band hadden voordat ze het wisten. Tijdens talloze soundchecks heb ik gezien hoe ze ter plekke net de meest ongelooflijke muziek begonnen te maken. Perselís sound en magie is onmiskenbaar”.

#2

InJazz – Pietre | do 23 juni | Conny Janssen danst – Studio 1

“Alessandro als muzikant belichaamt veel van wat mij als luisteraar echt voedt. Een rauwe, nederige en intens toegewijde benadering van geluid. Pietre is een band die ik altijd al heb willen horen, maar die er tot nu toe in Nederland niet is geweest. Het is voor mij een band die iets nieuws brengt en van levensbelang is voor de Nederlandse scene.”

#3

Thomas Pol: Blue Soil| do 30 juni | Batavierhuis

Ik had de eer om een paar keer met Thomas te spelen, en naast dat hij intens vaardig is, is hij een ongelooflijk creatief en warm persoon. Zijn soloproject bracht me echt op een nieuwe plaats toen ik het hoorde in Tivoli. Ik was zo onder de indruk van zijn creativiteit en diepgang, speelsheid en het toegankelijke aspect van zijn optreden, terwijl hij er tegelijkertijd in slaagde om clichés te vermijden.

#4

Marta Arpini Pocket Orchestra | za 2 juli | De Doelen

Marta Arpini pocket orchestra – za 2 juli | 21:00 @deDoelen
Marta’s vasthoudendheid aan haar eigen weg in de muziek is confronterend en inspirerend voor mij. Haar openheid heeft ertoe geleid dat ik ook opener ben geworden. Haar muziek heeft dat extra ding, heeft magie, en is hartverscheurend en hartverwarmend tegelijk

#5

Jazzfietsen | zo 3 juli | startpunt LantarenVenster

Ik denk dat een deel van het luisteren naar muziek plaatsen zijn. Ik herinner me bijvoorbeeld dat ik in een trein zat en naar muziek luisterde, of in een park, die momenten zijn gekleurd en vastgelegd in mijn hersenen met de muziek die daar was. En live muziek is ook zo, en ik denk dat het heel waardevol is om mensen Rotterdam te laten ontdekken via muziek en kunst

Benieuwd naar de rest van de Must Seas? Stay tuned! Benieuwd naar onze very own Artist in focus? Bekijk Teis Semey’s playlist hier.

foto: Teis Semey, door: Maarten Laupman

Meld je aan voor de nieuwsbrief