North Sea Jazz ontvangt de 49e Rotterdam Promotieprijs

29 februari 2024

Agenda

In een volle burgerzaal op het stadhuis in Rotterdam ontving Jan Willem Luyken van North Sea Jazz de 49e editie van Rotterdam Promotieprijs uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb. “Dit komt echt binnen, wat een eer om deze prijs te mogen krijgen”, zegt een emotionele Jan Willem Luyken, directeur North Sea Jazz.

De uitreiking op het Stadhuis ging uiteraard gepaard met veel jazz muziek. Deze editie van de Rotterdam Promotieprijs was dan ook een swingende uitvoering. Burgemeester Aboutaleb: “Vroeger kende ik jazz muziek helemaal niet. Toen ik het in de kleine kroegen in New Orleans voor het eerste hoorde heb ik het omarmd en daarna nooit meer los gelaten.”

Het NN North Sea Jazz Festival onderstreept de eindeloze drang van de stad Rotterdam om het leven kleurrijk te genieten. De Rotterdam Promotieprijs is daarom een zeer terecht eerbetoon aan een organisatie die het leven verlicht.

De Stichting Rotterdam Promotieprijs is ooit opgericht door de leden van Club 25. Sinds 1971 wordt de prijs uitgereikt aan een persoon of organisatie die volgens de leden van Club 25 uitermate veel heeft bijgedragen aan het bevorderen van de bekendheid en de goede naam van Rotterdam als stad en haven.

Over NN North Sea Jazz Festival
De eerste editie van het North Sea Jazz Festival vond in 1976 plaats in het Haagse Nederlands Congresgebouw. De begincijfers: zes concertzalen, driehonderd muzikanten en zo’n negenduizend bezoekers. In dit allereerste festivaljaar traden jazzlegendes als Sarah Vaughan, Count Basie, Dizzy Gillespie en Stan Getz op. En kwam een compleet overzicht van de Nederlandse avant-garde voorbij.

Over North Sea Round Town
North Sea Round Town (NSRT) is het autonome fringe festival van NN North Sea Jazz dat een divers publiek enthousiasmeert voor jazzmuziek en het jazzklimaat in Rotterdam stimuleert. NSRT investeert in de (talent)ontwikkeling van hedendaagse jazz en is een avontuurlijke speeltuin voor talentvolle, opkomende (jazz)musici. Met 350 concerten op 125 locaties verbindt NSRT artiesten, makers en publiek met elkaar en de stad Rotterdam. Ontdek de beste jazz, soul, r&b, funk, impro, electronic, hip-hop, pop en kom do 27 juni t/m zo 14 juli 2024 naar Rotterdam!

Over Club 25
Club 25 is een netwerk van Rotterdammers met een hart voor de stad die willen bijdragen aan de promotie van Rotterdam en de beeldvorming over de stad. Ze doen dat door bruggen te slaan, relaties te leggen en te verbinden.

foto: BoogieBall, official afterparty NN North Sea Jazz x North Sea Round town 2023, Lakecia Benjami, fotograaf: Hielke Grootendorst.

Meld je aan voor de nieuwsbrief