North Sea Round Town x Nederlands Fotomuseum, terugblik 2019

20 juli 2019

Agenda

Geïnspireerd op de foto’s van fotograaf Ed van der Elsken speelde het Sun-Mi Hong Quintet open improvisaties en bestaande stukken. Drummer Sun-Mi Hong is benoemd tot Young VIP van 2019. In het kader hiervan tourt zij met Sun-Mi Hong Quintet in 2019 langs vele podia en festivals in het land. In het Nederlands Fotomuseum is de hele zomer de tentoonstelling Lust for Life te zien, de eerste grote overzichtstentoonstelling van het kleurenwerk van Ed van der Elsken.

Curated by: North Sea Rond Town, Raluca Baicu.
Drums: Sun-Mi Hong, tenorsaxofoon: Nicolo Ricci, trompet: Alistair Payne, piano: Young-Woo Lee, bas: Alessandro Fongaro.

Ook Pianist Robert Koemans presenteerde in het Fotomuseum zijn eerste project onder eigen naam. Met lyrische melodieën, verstilde soundscapes maar ook stevige grooves bouwen zij een nieuw muzikaal verhaal. Het Nederlands Fotomuseum bood de perfecte setting om aan de hand van de tentoonstelling ‘Lust for Life | Ed van der Elsken’ zo’n verhaal te smeden en het publiek tegelijkertijd kennis te laten maken met dit nieuwe trio en hun aanpak. Piano: Robert Koemans, drums: Willem Romers:, contrabas: Allesandro Fongaro.

Foto: Eric van Nieuwland
Video: Rob van Pelt

Meld je aan voor de nieuwsbrief