OPEN Rotterdam doet verslag van North Sea Round Town 2022

1 juli 2022

Agenda

OPEN Rotterdam deed verslag van een aantal programma’s op North Sea Round Town 2022.

Peter Somuah en Jorien Zeevaart in verpleeghuis De Leeuwenhoek

Het eerste bezoek van de lokale omroep was aan verzorgingstehuis De Leeuwenhoek, waar SZ Quartet een optreden gaf voor de bewoners en het personeel. Nieuwsgierig hoe dat beviel? Je ziet het hier:

Afro beats vs. Caribbean music: hoor jij de verschillen en overeenkomsten?

Op vrijdag 1 juli ging OPEN langs op een aantal locaties in de Rotterdamse binnenstad, waar zes verschillende groepen optraden om Afrikaanse en Caraïbische muziek goed in het zonnetje te zetten. Deze dag vond plaats in het teken van Keti Koti. Bekijk het verslag hieronder:

Rotterdamse spoken word artiesten over de ervaring en connectie met hun buurt

Donderdag 7 juli stond in het teken van een bijzonder North Sea Round Town-programma in MONO. Wanneer jazz en spoken word elkaar ontmoeten, ontstaat SPRAZZZ. Een avond in het teken van persoonlijke verhalen uit verschillende wijken van Rotterdam. OPEN Rotterdam was erbij:

Van Usher tot Macy Gray: Boogieball blijft, ondanks pensioen bedenkers, bestaan

OPEN dook met ons de nacht in en kwam langs bij het ‘BoogieBall’, dé afterparty van NN North Sea Jazz en North Sea Round Town. De sfeer? Dik in orde! Bekijk het hier.

Grootste stoelendans ooit in Rotterdam tijdens North Sea Round Town

Vroeger een populair onderdeel van een verjaardag, maar tegenwoordig een beetje in de vergetelheid gedrukt: stoelendansen. North Sea Round Town besloot om dit typische spel nieuw leven in te blazen, met een gooi naar een nieuw record in samenwerking met recreatieoord Hoek van Holland. Afgelopen zaterdag schuifelde 560 dansers, begeleid door jazzmuziek, op weg naar een stoel. OPEN Rotterdam maakte een verslag dat je hier bekijkt.

Header: Dimoh, Noam Wallé & Siegfried Hart door Maarten Laupman

Meld je aan voor de nieuwsbrief