Artist in Focus: Alessandro Fongaro’s preview tijdens jazzahead!

zondag 14 april 2024

Agenda


jazzahead!

Belangrijk en leuk nieuws! Ieder jaar presenteert North Sea Round Town een Artist In Focus. We zijn verheugd aan te kondigen dat dit jaar bassist en componist Alessandro Fongaro deze rol zal vervullen! Van 27 juni tot en met 14 juli krijgt Alessandro de kans om zijn (droom)project ‘The Hunters in the Snow’ en diverse andere optredens te presenteren tijdens North Sea Round Town. Alessandro zal ons meenemen op een reis door zijn wereld via zijn projecten op bijzondere locaties in Rotterdam. Zijn inspiratie heeft geleid tot een programma dat zijn muzikale ontdekkingstocht naar ’thuis’ weerspiegelt. ‘The Hunters in The Snow’ zal op 27 juni in Rotterdam in première gaan, ergens op een hele bijzondere locatie hier in Rotterdam. Meer informatie wordt binnenkort aangekondigd

NSRT verbindt kunstenaars, makers, publiek en gemeenschappen binnen Rotterdam. Jaarlijks nodigen we buitengewoon talent uit als Artist in Focus, en begeleiden we hen op een avontuurlijke reis van onderzoek en ontwikkeling, met Rotterdam als hun inspirerende speelveld. Het ‘droomproject’, een unieke productie die vanaf de grond af aan wordt opgebouwd, staat centraal tijdens het festival en wordt op een verrassende wijze gepresenteerd.

Het traject als ‘artiest in focus’ bij North Sea Round Town, en met name het ‘droomproject’, documenteert en presenteert de vruchten van een jaar van persoonlijke artistieke ontwikkeling. In deze periode heroverweegt hij de muzikale en artistieke waarden die hij wil belichten tijdens zijn composities en optredens. Dit jaar heeft hij zichzelf ondergedompeld in de wereld van fotografie, naast zijn muzikale werk, wat resulteerde in een frisse stroom van inspiratie. Deze inspiratie vond zijn weg naar een programma dat zijn muzikale verbeelding van de zoektocht naar een gevoel van ’thuis’ weergeeft, waarbij hij voortdurend de veranderende perceptie van de plaatsen die hij ooit heeft bewoond en verlaten vastlegt.

‘The Hunters in The Snow’ zal op 27 juni in Rotterdam in première gaan, met een groot ensemble bestaande uit een groep (inter)nationale artiesten, met zowel musici waarmee Alessandro al lange tijd mee samenwerkt, zowel als nieuwe, inspirerende connecties. Op zondag 14 april | 12:45 – 13:30 uur| Velo Lab, Bremen, tijdens de jazzfietstocht krijgen deelnemers een voorproefje van Fongaro’s ‘droomproject’ ‘Hunters in the Snow’, samen met violist George Dumitriu.

Kom met ons mee voor een rit van ongeveer 20 km naar historische en iconische plaatsen met vier tussenstops en drie verrassende muzikale optredens op het BIKE IT! Podium, Bremen’s mobiele cargofiets podium. Kijk en luister ondertussen naar opkomende artiesten uit de Nederlandse jazzscene. Er zullen lekkere hapjes en drankjes zijn van de Olive Weinbar op alle tussenstops. Breng een fiets mee die in goede staat is, of huur ter plaatse een fiets.

Daarnaast zal Fongaro optreden met zijn nieuwste project Pietre (NL) ⁠op 11 april | 22:45 – 23:15 uur| Hal 7,2. Dit in samenwerking met Sun-Mi Hong (drums), Jesse Schilderink en Nicolò Ricci (saxofoon). Dit quartet wil je zeker niet missen!

Lees hier meer over Alessandro Fongaro’s (droom)project ‘Hunter in The Snow’. Wil je meer weten over zijn Artist in Focus projecten en samenwerkingen? Lees dan zijn meest recente interview hier

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief