Buurtconcerten – Laura Drion & Andrew Moreno (Erasmus Jazzprijs 2024)

woensdag 03 juli 2024

Gratis

Agenda

Berberishof

Berberisweg 332
3053 PJ Rotterdam

Dit is het nieuwste duoproject van  jazzvocaliste Laura Drion en gitarist Andrew Moreno (winnaar Erasmus Jazz prijs 2024). Het duo ontmoette elkaar op Codarts in Rotterdam, en besloot hun krachten te bundelen en elkaar composities te vertolken.

Laura Drion, afgestudeerd aan Codarts, betovert haar publiek met haar zachte, open geluid en deelt haar folk-popliedjes met jazz-invloeden. Hiervoor is zij geïnspireerd door artiesten als Joni Mitchell en Eva Cassidy. Haar songs, die zij zowel in het Nederlands als Engels schrijft, hebben vaak een troostende boodschap en rustgevende uitwerking.

Andrew Morena is een moderne jazzgitarist die het podium heeft gedeeld- en samenwerkt met – grote jazznamen als Tineke Postma, Benjamin Herman en Jimmy Weinstein. In zijn composities speelt hij graag met het contrast tussen een toegankelijke maar kleurrijke melodie en avontuurlijke ritmes. Laura schrijft nieuwe teksten op zijn stukken en brengt deze zo verder tot leven.

Over de Buurtconcerten
North Sea Round Town (NSRT) is een festival voor alle Rotterdammers. Daarom toert een aantal topbands in 2024 langs tientallen verzorgingstehuizen en Huizen van de Wijk om de bewoners en het personeel in het zonnetje te zetten. Voor de Buurtconcerten tournee is aan een indrukwekkende verzameling muzikanten de opdracht gegeven om een concert samen te stellen. Dit jaar maken Bibi Milanese, Chorando in Rotterdam, Duo Volare met Davide Romeo, Ishtar Bakhtali Quartet, Laura Drion en Andrew Moreno (Erasmus Jazz prijs 2024), Looking for Lewis, Mohagany trio, Robby en Dana, Firma 010, Verbraak van Rijnen en Magda Mendes duoafgewisseld met haar trio hun opwachting. Stadsdichter Elfie Tromp presenteert haar trio dat ze samen vormt met multi-instrumentalisten Keimpe de Jong en Bruno Ferro Xavier da Silva. De Buurtconcerten zijn vrij te bezoeken door familieleden, vrienden en buurtbewoners. Zien we je daar?

Hier vind je alle Buurtconcerten in één overzicht in de agenda.

foto: copyrights by Laura Drion & Andrew Moreno

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief