Buurtconcerten – LENA

zaterdag 02 juli 2022

Gratis

Agenda

Laurens Rubroek

Crooswijksekade 15
3031 XA Rotterdam

Tijdens North Sea Round Town proberen we niemand over te slaan, en al helemaal de Huizen van de Wijk en verzorgingstehuizen niet. In 2022 toert een aantal topbands opnieuw langs zo’n tig locaties in Rotterdam om haar bewoners in het zonnetje te zetten. Hiervoor is aan een fantastische verzameling muzikanten de opdracht gegeven om een fijn jazzconcert samen te stellen. Net (in Rotterdam) afgestudeerde musici, oudgedienden, musici uit diverse windstreken: het wordt een spannende serie.

De bewoners en het personeel mogen genieten van het jonge jazzkwartet van Laura Drion, een nieuw ensemble van trompettist Peter Somuah met zangeres Jorien Zeevaart, de ‘Dutch Queen of Soul’ Shirma Rouse met Jan van Duikeren en ‘Buurtconcert-veteranen’ Trio Brock en Ruigrok 010 (met Marlies Ruigrok en Efe Erdem).

LENA is een frisse en uitgesproken band, gevormd door de Rotterdamse jazz-zangeres Laura Drion. Laura Drion is een vocaliste met een unieke helderheid en kalmerende kwaliteit in haar geluid en voordracht. Het jonge kwartet wordt compleet met Agota Tamelyte (piano), Abhinav Khokhar (contrabas) en Laurens Buijs (drums).

“Buurtconcerten” is een initiatief van Mick Paauwe, Keimpe de Jong, Arend Niks en North Sea Round Town.

Meld je aan voor de nieuwsbrief