Opening Buurtconcerten
Winnaar Boy Edgarprijs Ronald Snijders Kwartet & Ed Rust (Humanitas Bergweg)

donderdag 22 juni 2023

Gratis

Agenda

Humanitas Bergweg

Bergwegplantsoen 10
3037 SK Rotterdam

Tijdens dit Buurtconcert genieten bewoners en personeel van het Ronald Snijders Kwartet met special guest zanger Ed Rust. Deze groep laat geen spaan heel van de regeltjes die in de muziekwereld worden gehanteerd. Wereldmuziek, jazz, klassiek of pop: dit zijn in de ogen van Snijders en zijn gezelschap slechts marketingstrategieën. Muziek als kunstvorm is een fenomeen dat zich niet laat kortwieken door te categoriseren en af te bakenen. Gewapend met deze filosofie mengt Snijders verschillende stijlen met Surinaamse invloeden zoals kaseko en kawina. Het Kwartet van Snijders krijgt tijdens dit concert gezelschap van Surinaamse zanger Ed Rust. Rust is bekend als lid van de SuriToppers, @SIX en deelname aan The Voice Senior.

North Sea Round Town is een festival voor alle Rotterdammers. Daarom toert een aantal topbands in 2023 langs tientallen verzorgingstehuizen en Huizen van de Wijk om de bewoners en het personeel in het zonnetje te zetten. Hiervoor is aan een indrukwekkende verzameling muzikanten de opdracht gegeven om een fijn concert samen te stellen. Dit jaar maken het Ronald Snijders Kwartet, Looking for Lewis, Verbraak en van Bijnen, Marlies & Andreas, het MaDaBa Trio en Nawras Altaky in duo met verschillende musici hun opwachting.

De Buurtconcerten zijn vrij te bezoeken door familieleden, vrienden en buurtbewoners. “Buurtconcerten” is een initiatief van North Sea Round Town en Keimpe de Jong en is vormgegeven samen met Mick Pauwe en Arend Niks.

Hier vind je alle Buurtconcerten in een overzicht in de agenda

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief