Buurtconcerten – SZ Quartet

zondag 10 juli 2022

Gratis

Agenda

Jan vd Ploeghuis

Hooglandstraat 67
3036 PD Rotterdam

Tijdens North Sea Round Town proberen we niemand over te slaan, en al helemaal de Huizen van de Wijk en verzorgingstehuizen niet. In 2022 toert een aantal topbands opnieuw langs zo’n tig locaties in Rotterdam om haar bewoners in het zonnetje te zetten. Hiervoor is aan een fantastische verzameling muzikanten de opdracht gegeven om een fijn jazzconcert samen te stellen. Net (in Rotterdam) afgestudeerde musici, oudgedienden, musici uit diverse windstreken: het wordt een spannende serie.

De bewoners en het personeel mogen genieten van het jonge jazzkwartet van Laura Drion, een nieuw ensemble van trompettist Peter Somuah met zangeres Jorien Zeevaart, de ‘Dutch Queen of Soul’ Shirma Rouse met Jan van Duikeren en ‘Buurtconcert-veteranen’ Trio Brock, Ruigrok 010 (met Marlies Ruigrok en Efe Erdem) en Verbraak en van Bijnen.

Het SZ Quartet is een fris ensemble onder leiding van trompettist Peter Somuah met zangeres Jorien Zeevaart. Onder begeleiding van de swingende rhythm section, bestaande uit Marijn van de Ven op bas en Jens Meijer achter de drums, is een klein dansfeest niet uitgesloten.

“Buurtconcerten” is een initiatief van Mick Paauwe, Keimpe de Jong, Arend Niks en North Sea Round Town.

Meld je aan voor de nieuwsbrief