Buurtconcerten – Verbraak en van Bijnen

woensdag 29 juni 2022

Gratis

Agenda

De Kleyburg

Wessel Gansfortweg 161-305
3052 KM Rotterdam

Tijdens North Sea Round Town proberen we niemand over te slaan, en al helemaal de Huizen van de Wijk en verzorgingstehuizen niet. In 2022 toert een aantal topbands opnieuw langs zo’n tig locaties in Rotterdam om haar bewoners in het zonnetje te zetten. Hiervoor is aan een fantastische verzameling muzikanten de opdracht gegeven om een fijn jazzconcert samen te stellen. Net (in Rotterdam) afgestudeerde musici, oudgedienden, musici uit diverse windstreken: het wordt een spannende serie.

De bewoners en het personeel mogen genieten van het jonge jazzkwartet van Laura Drion, een nieuw ensemble van trompettist Peter Somuah met zangeres Jorien Zeevaart, de ‘Dutch Queen of Soul’ Shirma Rouse met Jan van Duikeren en ‘Buurtconcert-veteranen’ Trio Brock, Ruigrok 010 (met Marlies Ruigrok en Efe Erdem) en Verbraak en van Bijnen.

In de muziek van Joost Verbraak en Jan van Bijnen hoor je country, jazz en blues terug. Ze schrijven hun eigen liedjes maar zingen ook graag bekende liedjes, van vroeger, zoals die van Elvis Presley, Fats Domino of zelfs de Ramblers.

De Buurtconcerten zijn vrij toegankelijk.

“Buurtconcerten” is een initiatief van Mick Paauwe, Keimpe de Jong, Arend Niks en North Sea Round Town.

Meld je aan voor de nieuwsbrief