inJazz:
Alto For Two

donderdag 22 juni 2023

Gratis

Agenda

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996
3072MD Rotterdam

Geheel volgens traditie vormt inJazz de aftrap van North Sea Round Town 2023. Het programma start op woensdag 21 juni in het BIMHUIS te Amsterdam met showcases en een professional programma, waarna ze op donderdag 22 en vrijdag 23 juni neerstrijken in Rotterdam met nog veel meer concerten en bijeenkomsten. Het leeuwendeel van het programma speelt zich af op de Kop van Zuid, met op donderdag een uitstapje naar creatieve broedplaats Batavierhuis.

Twee vernieuwende vrouwelijke saxofonisten bundelen hun krachten in Alto For Two: de Nederlandse Kika Sprangers en Irene Reig uit Barcelona. Beide vrouwen brengen hun composities in deze Nederlands-Catalaanse coproductie. Hun verschillende artistieke visie biedt zo een gevarieerd klankpalet, dat op InJazz 2023 wordt gespeeld door een kwintet met drums, contrabas en toetsen.

Kika Sprangers uit Nijmegen componeert sprankelende frases en een fluwelen geluid. In haar optredens staat ze open voor haar omgeving en probeert ze magische momenten te vinden waarop alles samenkomt – muziek, muzikanten en publiek. Ze leidt haar eigen kwintet en heeft in 2021 twee albums uitgebracht: een met het avontuurlijke klassieke muziekensemble Pynarello en de andere met cellist Jörg Brinkmann en pianist Martin Fondse, nu componistenlaureaat van Nederland.

Irene Reig heeft zich gevestigd als succesvol saxofoniste en componiste in de Europese jazzscene. Ze leidt verschillende groepen waaronder The Bop Collective. Ze heeft drie albums uitgebracht, waarvan één met John Swana, een van ’s werelds meest gerenommeerde trompettisten.

Deze showcase is gratis te bezoeken. Kijk voor meer info over het inJazz-programma hier.

inJazz & North Sea Round Town
inJazz 2023 is op woensdag 21 juni in BIMHUIS, Amsterdam, en op donderdag 22 juni en vrijdag 23 juni op verschillende locaties in Rotterdam. Showcases zijn gratis te bezoeken. In de avonden en op zaterdagmiddag wordt het avontuur opgezocht met unieke producties van North Sea Round Town, die met een speciaal passe-partout te bezoeken zijn. Op 22, 23 en 24 juni kunnen liefhebbers van bijzondere muziekervaringen hun hart ophalen in Rotterdam.

Meer over inJazz
Met een driedaags programma geeft inJazz Nederlandse muzikanten de kans om hun talenten te tonen aan een internationaal netwerk van professionals in de muziekindustrie. Verwacht een tijdelijke creatieve broedplaats waar muzikanten, programmeurs, executives van platenlabels en streaming platforms, managers, boekers, journalisten en anderen werkzaam in de jazzmuziek en verwante genres samenkomen. Naast een vol programma voor professionals is het rijkgevulde showcase programma gratis te bezoeken voor publiek. inJazz is een platform voor het uitwisselen van inspiratie, gedachten en muziek onder musici en professionals en een springplank om bands, componisten en muzikanten (internationaal) onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.

Tot slot wordt tijdens inJazz de winnaar van de Boy Edgar Prijs bekendgemaakt, de belangrijkste award in de Nederlandse jazz- en geïmproviseerde muziek. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een uitvoerend musicus die op bijzondere wijze bijdraagt aan het genre. InJazz is een initiatief van Buma dat dient ter promotie van recente, in Nederland gemaakte jazz en jazz-gerelateerde muziek.

Zomer op Zuid
North Sea Round Town sluit zich aan bij Zomer op Zuid. Deze zomer zet Rotterdam alle schijnwerpers op Rotterdam Zuid. Ruim vier maanden lang is daar, voor iedereen, heel veel te beleven. Met een programmering van grote en kleine evenementen laat Zomer op Zuid zien wat Zuid echt is: krachtig, eigenzinnig, verrassend en niet te stoppen.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief