Passe-partout van North Sea Round Town geeft toegang tot exclusieve concerten openingsweekend

30 maart 2023

Agenda

Tijdens het openingsweekend van North Sea Round Town 2023 staat de schijnwerper op de internationale jazz, improvisatie en ambient. Om dat te accentueren, introduceert het fringe festival van NN North Sea Jazz dit jaar een passe-partout waarmee je drie avontuurlijke performances beleeft en een passe-partout Plus met een muzikale tocht op de Maas voor 22, 23 en 24 juni. 

Je trapt de drie dagen in Rotterdam af op donderdag 22 juni, met showcasefestival inJazz waar je gratis de voornaamste jazzbands uit Nederland ontdekt. Later op de avond ga je op pad met North Sea Round Town en verdwijn je kopje onder in drie unieke coproducties tussen North Sea Round Town en musici zoals  Joachim Badenhorst (openingsavond), Sanem Kalfa (Artist in Focus project 2023) met Ambrose Akinmusire, Jan Bang, Kit Downes en Teis Semey (Artist in Focus 2022, album release).

Maak een meeslepende reis door Rotterdam langs De Kaai (voormalige Margarinefabriek), UNESCO Werelderfgoed icoon Van Nelle Fabriek en de eeuwenoude Oude Kerk Charlois. Deze nieuwe performances manoeuvreren moeiteloos tussen improvisatie, ambient, contemporary jazz en verschillende traditionele stijlen. Je ervaart het als eerste op North Sea Round Town.

Je maakt je weekend compleet met een dynamische tocht op Het Jazzschip door een passe-partout Plus te scoren. Met een passe-partout Plus bezoek je de drie onderstaande concerten én vaar je voor een zachte prijs mee over de Maas. Tijdens Het Jazzschip geniet je van een concert op zowel het schip als op een onbekende locatie langs de rivier.

Natuurlijk is er tijdens het eerste weekend en daaropvolgende veertien dagen van North Sea Round Town nog veel meer te beleven, zoals bijvoorbeeld drie lekkere concerten op prachtige buitenlocatie Boerderij Driebergen, dus bekijk snel de agenda (wordt nog aangevuld).

North Sea Round Town passe-partout is geldig voor:

Openingsconcert: ‘YOURAN’ o.l.v. Joachim Badenhorst
Do 22 juni | De Kaai (voormalige margarinefabriek)
North Sea Round Town opent onder leiding van klarinettist/saxofonist Joachim Badenhorst (BE) in op De Kaai (voormalige Margarinefabriek), een industriële hotspot aan de zuidoever van de Maas. YOURAN is een magische improvisatie-performance van zo’n twee uur. Badenhorst speelt samen met Taiko-percussionist Tsubasa Hori (JP/BE), bassiste Beate Wiesinger (AT), trompettist Alistair Payne (GB-SCT/NL), gitarist Simon Jermyn (IR/DE) en Rotterdamse sample-tovenaar Rutger Zuydervelt (NL).

Lees meer

Première: ‘Invisible Columns’ o.l.v. Sanem Kalfa (Artist in Focus 2023)
Vr 23 juni | Van Nelle Fabriek

‘Invisible Columns’, het nieuwe project van Sanem Kalfa (Artist in Focus 2023), is i.s.m. North Sea Round Town is ontwikkeld en gaat op vrijdag 23 juni in première in de Van Nelle Fabriek. Kalfa heeft drie internationale artiesten uitgenodigd voor deze bijzondere performance: trompettist Ambrose Akinmusire (USA), pianist, organist Kit Downes (GB/DE) en live electronic artist Jan Bang (NO). De vier musici zie je tijdens Invisible Columns voor de eerste keer samen. Invisible Columns is Kalfa’s ‘droomproject’ dat i.s.m. NSRT is ontwikkeld tijdens haar residentie als Artist in Focus 2023.

Lees meer

Album Release: Teis Semey’s ‘Midnight Mess’
Zat 24 juni | Oude Kerk Charlois

Midnight Mess, het geesteskind van gitarist Teis Semey, is een mengelmoes van Scandinavische volksmuziek, indie-muziek en jazz improvisatie. Dit eigengereide laatste avondmaal bestaat uit gecomponeerde stukken en geïmproviseerde delen die worden uitgevoerd door zes indrukwekkende musici. Midnight Mess was Semey’s ‘Artist in Focus’-droomproject dat op het festival van 2022 in première ging in de Laurenskerk. Met organist Kit Downes (GB/DE), Sanem Kalfa (TR/NL), Fuensanta (MEX/NL), Marta Arpini (IT/NL) en Līva Dumpe (LV/NL).

Lees meer

Prijzen
De passe-partout is verkrijgbaar vanaf €25 (kortingstarief). Bij het eerste concert ontvang je een polsbandje waarmee je de andere twee concerten gemakkelijk binnen kan wandelen. Deze performances zijn en zijn een samenwerking tussen het festival, musici en Rotterdamse makers.
 

Early passe-partout €25  Early passe-partout Plus €65 (tot 15 mei)
Regular passe-partout €35  Regular passe-partout Plus €85 (v.a. 15 mei)
Korting passe-partout €25  Korting passe-partout Plus €65 (onder 26, RotterdamPas, CJP

Naar de ticketshop

Meld je aan voor de nieuwsbrief