Het Jazzschip 2023

zaterdag 24 juni 2023

€45,50 - €59.50

Agenda

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996
3072MD Rotterdam

Schip ahoy! Op zaterdag 24 juni stappen we weer aan boord van Het Jazzschip, een dynamisch muziekprogramma op het water. Met één van de kopstukken van de Spido-vloot varen we over de Maas op het ritme van bruisende concerten.

Wanneer we in de late zomermiddag aanmonsteren bij LantarenVenster op de Kop van Zuid word je warm welkom geheten door de zwoele beats van DJ Rita Lynn. De matrozen gooien de trossen los en we zetten koers west, stroomafwaarts. We horen geen scheepstoeter, maar de warme roodkoperen klank van de trombone. Nabou Claerhout steekt van wal met haar gloednieuwe trio met in de gelederen Reinier Baas op gitaar en wervelwind Jamie Peet op percussie. 

Na een uur varen en de skyline van Rotterdam achter ons in de horizon zakt, verzeilen we in een 16e-eeuwse spirituele stilte. Niet de koster of pastoor, maar Britse organist Kit Downes samen met de Mexicaanse vocaliste/bassiste Fuensanta leiden de ‘dienst’ in de Groote Kerk van Maassluis. Fuensanta is tussen 2021 en 2023 artist in residence van het Nieuwe Makers-programma van BIMHUIS. Haar solo-optreden is ontwikkeld gedurende de residentie, alsmede een nieuwe EP die eind juni wordt uitgebracht op GroundUP Music.

Tegen de vroege avond is Het Jazzschip klaargemaakt voor de terugvaart naar Rotterdam. Als iedereen weer aan boord is, keert de kapitein het schip de haven uit en zet koers 90 graden oost, stroomopwaarts. Onder het genot van een glas bier of wijn, de zon in de rug, barst de band KOFFIE los met zomerse afrobeats en jazz. 

Vanaf het schip heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad, waardoor je de skyline van Rotterdam op een unieke manier kunt bekijken. Het Jazzschip is een must voor liefhebbers van muziek, architectuur en Rotterdam. Welkom aan boord van Het Jazzschip! 

Het Jazzschip is een productie van North Sea Round Town en komt tot stand i.s.m. Spido, LantarenVenster en wordt geprogrammeerd door Frank van Berkel (o.a. BIMHUIS, LUX). Met dank aan BIMHUIS productions.

Scoor ze snel, voordat je achter het net vist. Eten, drinken en kleine en grote snacks/menu’s zijn verkrijgbaar voor eigen rekening op de Spido. Vertrek vanaf LantarenVenster.

Verder worden mensen die lastig te been zijn of een beperking hebben verzocht van tevoren contact op te nemen met North Sea Round Town voor vragen over de toegankelijkheid én in gezelschap te komen van iemand die hen persoonlijk kan begeleiden.

Tickets
Early Bird (van 30 maart tot 15 mei) — €45,50
Regular (v.a. 15 mei) — €59,50
Korting (Onder 26, RotterdamPas, CJP) — €45,50

Passe-partout
Dit jaar introduceert North Sea Round Town een passe-partout waarmee je drie exclusieve concerten in het openingsweekend van het festival bezoekt. Het passe-partout is geldig voor YOURAN o.l.v. Joachim Badenhorst op donderdag 22 juni, Sanem Kalfa’s droomproject Invisible Columns op vrijdag 23 juni (Artist in Focus 2023) en de albumrelease van Teis Semey’s Midnight Mess op zaterdag 24 juni (Artist in Focus 2022). Breid je passe-partout uit naar een passe-partout Plus en vaar na Teis Semey’s Midnight Mess ook mee op Het Jazzschip (za 24 juni).

Early passe-partout €25  Early passe-partout Plus €65 (tot 15 mei)
Regular passe-partout €35  Regular passe-partout Plus €85 (v.a. 15 mei)
Korting passe-partout €25  Korting passe-partout Plus €65 (onder 26, RotterdamPas, CJP)

Meer info over het passe-partout.

Nabou Claerhout ft. Reinier Baas & Jamie Peet
De Vlaamse Nabou Claerhout wordt gezien als een van de meest veelbelovende trombonisten van de Benelux. Ze studeerde onder andere op Codarts in Rotterdam en woont tegenwoordig in Brussel. Het gloednieuwe trio met Reinier Baas en Jamie Peet had hun vuurdoop begin dit jaar in België. Reinier en Jamie zijn erg aan elkaar gewaagd en zorgen voor een mooie wervelwind aan ritme en melodie onder de koperen warme toon van Nabou.

Fuensanta  & Kit Downes
Speciaal voor de Groote Kerk (1639) in Maassluis verzorgt dit nieuwe duo een programma. Kit Downes, die in vele internationale groepen speelt en platen uitbrengt op ECM Records en Edition, bespeelt het orgel uit 1723 solo en in duo met Fuensanta. Fuensanta brengt eind juni haar eerste solo-EP Principio del Fuego uit op GroundUp Music, het label van Michael League, Snarky Puppy. Ze speelt hiervan een aantal stukken, alsmede een nieuw duo met Kit Downes op het orgel.

KOFFIE
De basis van deze moderne groove-machine vol jazz- en funkinvloeden en afro-Braziliaanse ritmes werd gelegd op het Amsterdamse conservatorium, waar gitarist Valentijn Bannier en drummer Abe van der Woude elkaar leerden kennen. Daar verenigden ze hun liefde voor Fela Kuti en Tony Allen in KOFFIE. Met covid-19 achter de rug en enkele jaren ouder en wijzer keert KOFFIE terug met hun vierde album Kokon (april 2023). Op Kokon hoor je een band die strakker en funkier klinkt dan ooit.

DJ Rita Lynn
Tijdens het aan- en afmonsteren draait op Het Jazzschip Cathelijne Beijn aka DJ Rita Lynn.

Zomer op Zuid
North Sea Round Town sluit zich aan bij Zomer op Zuid. Deze zomer zet Rotterdam alle schijnwerpers op Rotterdam Zuid. Ruim vier maanden lang is daar, voor iedereen, heel veel te beleven. Met een programmering van grote en kleine evenementen laat Zomer op Zuid zien wat Zuid echt is: krachtig, eigenzinnig, verrassend en niet te stoppen.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief