Jazz in Crooswijk:
Breakfast Collective

zondag 30 juni 2024

Gratis

Agenda

Speeltuinvereniging Crooswijk

Schuttersweg 74
3034 RN Rotterdam

Breakfast Collective is een gloednieuw kwintet waar jazz en klassieke muziek elkaar ontmoeten. De band heeft namelijk een bijzondere samenstelling van viool, cello, contrabas, drums en gitaar. Hun composities worden beïnvloed door jazzartiesten als gitarist Gilad Hekselman en pianist Bill Evans, maar ook door grootheden uit de klassieke muziek zoals Chopin en Bach.

Drummer Johnny Agisilaou en gitarist Markos Mavromichalis spelen als een goed geoliede machine, aangevuld met het lyrische spel van violiste Luna Hallenga en celliste Patrycja Skowrońska. Contrabassist Jurriaan de Kok lijmt de muziek tot één geheel aan elkaar: het ene moment als onderdeel van de groovende ritmesectie, dan weer als extra strijkinstrument. Dit concert is gratis toegankelijk.

Over Jazz in Crooswijk
Toen Nico Piek in 2010  het initiatief nam om iets positiefs voor zijn wijk te beginnen kreeg dat veel bijval van de gemeente en de politiek die dit initiatief met o.a. ‘de Vogelaargelden’ van harte steunden. Bewoners van Crooswijk kregen hiermee namelijk een positieve ontmoetingsplaats in een muzikale setting en konden de negatieve spiraal waarin het terecht was gekomen van zich afgooien. Er werd een stichting opgericht en Jazz in Crooswijk ontwikkelde zich jaar in jaar uit tot een organisatie die niet meer weg te denken is uit de wijk.

Jazz in Crooswijk legt de nadruk op het boeken van (telkens verschillend) jong Rotterdams muziektalent. Deze musici hebben een podium nodig om zich verder te ontwikkelen. De focus van de programmering ligt daarom op jonge Jazzmuzikanten uit binnen- en buitenland op zoek naar podiumervaring al dan niet afgestudeerd bij Codarts. Daarnaast programmeert Jazz in Crooswijk ook gerenommeerde Jazzmuzikanten die Jazz in Crooswijk een warm hart toe dragen en vaak al eerder in hun carrière bij Jazz in Crooswijk hun sporen hebben achtergelaten.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief