Jazz in het Gemaal

vrijdag 23 juni 2023

Gratis

Agenda

Gemaal op Zuid

Pretorialaan 141
3072EL Rotterdam

Kom genieten van de funky en soulvolle tunes van DJ Bootsy Paul, gevolgd door een concert van drummer Sander Smeets met saxofonist Simon Rigter als gast. Geïnspireerd door saxofonisten als Dexter Gordon, George Coleman en zijn eigen vader Bob Rigter heeft Simon zijn eigen stijl ontwikkeld. Met zijn prachtige sound en swingende frases weet hij het publiek te ontroeren, of knalt het dak eraf. Rigter speelde op bekende jazzpodia over de hele wereld, geeft les aan het conservatorium van Amsterdam en speelt eerste tenor bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Begeleid door pianist Robert Koemans, contrabassist Matheus Nicolaiewsky en drummer Sander Smeets trekt hij je mee in de sfeer van een New-Yorkse jazzclub.

Dit concert is gratis toegankelijk.

Zomer op Zuid
North Sea Round Town sluit zich aan bij Zomer op Zuid. Deze zomer zet Rotterdam alle schijnwerpers op Rotterdam Zuid. Ruim vier maanden lang is daar, voor iedereen, heel veel te beleven. Met een programmering van grote en kleine evenementen laat Zomer op Zuid zien wat Zuid echt is: krachtig, eigenzinnig, verrassend en niet te stoppen.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief