Jazz op de Meent x NSRT:
The Atelier Munro House Rotterdam –
Myrthe van de Weetering & Thijs de Klijn I

donderdag 04 juli 2024

Gratis

Agenda

The Atelier Munro House Rotterdam

Meent 32-34, 3011 JK Rotterdam

Myrthe (zang/viool) en Thijs (gitaar) vormen een duo dat zich onderscheidt door een sound die zowel fris en modern is, maar tegelijkertijd ook aangenaam warm en toegankelijk. Thijs is ‘een echte virtuoos’, Myrthe heeft ‘een stem die zacht is als zijde’ en een unieke speelstijl. Ze hebben beiden een voorliefde voor effectpedaaltjes, een achtergrond in compositie en luisteren naar alles dat goed is, zonder zich te bekommeren om de grenzen van genres. Dat hoor je ook terug in hun spel, net als hun jarenlange vriendschap en de vele gezamenlijke vlieguurtjes.

Eind 2023 bracht van de Weetering haar tweede plaat ‘Ghazal’ uit, een samengaan van muziek en poetry with a message. Gedichten die oproepen tot bewustzijn voor mensen met psychische problemen, native american poetry, een gedicht van iemand die bewust dakloos is. Ook de muziek is veelzijdig. Toch is de rode draad duidelijk aanwezig, zowel qua klank als qua inhoud, met als thema ‘Binnenwereld vs. buitenwereld’. Samen met Thijs heeft ze haar composities opnieuw gearrangeerd voor duobezetting. Het resultaat kunt u horen tijdens hun concert.

Over Jazz op de Meent x NSRT
In de zomer van 2024 bundelen de ondernemers op de Meent hun krachten met North Sea Round Town, fringe festival van NN North Sea Jazz. Op donderdag 4 juli klinkt er van 16.00 uur t/m 22.00 uur live jazzmuziek op straat, de terrasjes en in de winkels. Met maar liefst 20 concerten op 11 locaties, verspreid over de Meent.

De Meent is een begrip in Rotterdam en vormt dit jaar voor de eerste keer het decor voor een avond vol livemuziek. Kom langs en vier de magie van de zomer in het hart van de stad! Spreek af op een van je favoriete terrassen, volg de route en laat je verrassen! Speciaal voor deze avond zijn er veel winkels geopend tot 21:00 uur, het laatste concert eindigt om 22.00 uur. Blijf daarna nog lekker nagenieten want de horeca is open op de tijden die je gewend bent.

Kijk hier voor het volledige programmaoverzicht van Jazz op de Meent x NSRT.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief