Jazz op de Meent x NSRT:
Hay Rotterdam –
Tallulah Rose I

donderdag 04 juli 2024

Gratis

Agenda

Tallulah Rose is een 21-jarige multi-instrumentalist en zangeres, geboren en getogen geboren en getogen in Edinburgh, Schotland. Op 16-jarige leeftijd verhuisde ze naar Amsterdam waar ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde af in Jazz Saxofoon. Opgegroeid in een familie van kunstenaars, is creatieve zelfexpressie een tweede natuur voor Tallulah Rose.

Rose begon professioneel op te treden op 7-jarige leeftijd. Recentelijk is ze de hele wereld over geweest als optredend artiest in Nederland, UK, Ghana, Australië, Duitsland. Tallulah werkt samen met en wordt begeleid door vele internationale artiesten, zoals de bekende Nederlandse saxofoniste Candy Dulfer, evenals samenwerkingen met NL/Ghanese artiest Bnnyhunna, UK band Steamdown, om er een paar te noemen.

Haar belangrijkste samenwerking is met ROSEYE, een band van internationale muzikanten samengebracht door Tallulah, die nu één album hebben uitgebracht en een volgende op komst hebben en uitgenodigd om op te treden op festivals als North Sea Jazz, Jazz in Duketown, Rheingau Muziek Festival, Edinburgh International Fringe Festival, Eurosonic Noorderslag.

Tallulah stelt eerlijkheid en verkenning centraal in haar muziek en raakt thema’s van spiritualiteit, liefde, seksualiteit, natuur, kapitalisme en verdriet, en het mengen van de klanken van soul, jazz, gospel, hiphop en elektronica. Debuutalbum “Every Move” werd uitgebracht met haar band ROSEYE in april 2024 op Supersonic Jazz Label.

Tallulah is een zangeres, saxofoniste, componist, producer en cross artform artiest wiens talent is erkend met internationale prijzen zoals:  2023 Jong Metropole Beste Solistenprijs, 2024 Nederlandse Rising Star prijs (NTR), Kunstenaar van het jaar – Cross Trust Foundation (Schotland),  Ze is genereus ondersteund door stichtingen en organisaties zoals Amarte Fonds (NL), Dewar Arts Awards (UK), Cross Trust (UK), Awards for Young Musicians (UK).

Candy Dulfer: “De jonge Tallulah Rose heeft een prachtige stem en speelt tenorsaxofoon in een stijl die haar jaren ver te boven gaat. Je kunt zien dat ze met alle goede jazzsaxofonisten te maken heeft gehad, want ze integreert dit alles in een heel warme, eigen tenorstijl, die ze die ze tegelijkertijd mengt met moderne muziek en haar opmerkelijke zang. Hun muziek heeft gewoon de ingrediënten die je nodig hebt voor een succesvolle muzikale carrière: een beetje jazz, een beetje beetje soul, een moderne stijl en een heerlijke lichtheid. Daarnaast schrijft ze mooie en krachtige teksten en behoort met haar muziek zeker tot die artiesten die haar leeftijd muzikaal ver vooruit zijn en haar instrument moeiteloos lijken te beheersen.”

Over Jazz op de Meent x NSRT
In de zomer van 2024 bundelen de ondernemers op de Meent hun krachten met North Sea Round Town, fringe festival van NN North Sea Jazz. Op donderdag 4 juli klinkt er van 16.00 uur t/m 22.00 uur live jazzmuziek op straat, de terrasjes en in de winkels. Met maar liefst 19 concerten op 11 locaties, verspreid over de Meent.

De Meent is een begrip in Rotterdam en vormt dit jaar voor de eerste keer het decor voor een avond vol livemuziek. Kom langs en vier de magie van de zomer in het hart van de stad! Spreek af op een van je favoriete terrassen, volg de route en laat je verrassen! Speciaal voor deze avond zijn er veel winkels geopend tot 21:00 uur, het laatste concert eindigt om 22.00 uur. Blijf daarna nog lekker nagenieten want de horeca is open op de tijden die je gewend bent.

Kijk hier voor het volledige programmaoverzicht van Jazz op de Meent x NSRT.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief