Keti Koti

zaterdag 01 juli 2023

Gratis

Agenda

Wijkpark Oude Westen

Wijkpark Oude Westen
3014 PZ Rotterdam

Op 1 juli vieren we Keti Koti in Wijkpark Oude Westen. Dit is sinds jaar en dag het hoogtepunt van de Dag der Vrijheden. De West-Kruiskade is dan het muzikale hart! Dit jaar breidt Keti Koti uit en als je de straat oversteekt naar Schouwburgplein vind je daar ook genoeg te doen!

Het Wijkpark Oude Westen is op 1 juli een gezellige drukte met mannen, vrouwen en kinderen in de meest prachtige klederdrachten. Het draait op deze dag om viering, muziek, vrolijkheid en lekker eten. Dit jaar is bijzonder want het is 150 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft.*

De dag gaat van start met Bigi Spikri die vervolgens naadloos overgaat in de opening van het Keti Koti festival. De Bigi Spikri vertrekt 11:00 uur vanaf de kruising Vierambachtstraat, komt langs de Mathenesserlaan en arriveert om 12.00 uur bij Wijkpark Oude Westen, ingang West- Kruiskade. Jong en oud is gehuld in kleurrijke kleding en looporkesten en brassbands zorgen onderweg voor swingende muziek.

*Op 1 juli 1863 werd de slavernij bij wet afgeschaft in Suriname en de Caraïbische eilanden. Toen nog koloniën van het Nederlands Koninkrijk. Een groot deel van de tot slaaf gemaakten moest hierna nog 10 jaar lang op de plantages werken. Dit gebeurde onder staatstoezicht en was om de “schade van deze maatregel” te beperken voor de plantagehouders. Daarom stopte de slavernij voor velen in het toenmalige Koninkrijk pas echt in 1873. Op 1 juli 2023 is dat 150 jaar geleden.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief